“Steve Nerede?”

Fransa’nın Nantes şehrinde 22 Haziran sabahı saat 04.30 civarında polisin müzik bayramını kutlayan anti-faşist gençlere yönelik şiddetli saldırısının ardından Loire nehrine düşen 14 kişiden biri olan ve yüzmeyi bilmeyen 24 yaşındaki Steve Maia Caniço isimli gençten halen haber alınamadı.

Fransız polisi hiç bir şeyi gözetlemeden her tür etkinliğe saldırmaya devam ediyor. Sendikalar, sarı yelekliler, siyah yelekliler, demokratik kitle örgütlerinin en temel hakları için yaptığı eylemlere vahşice saldırıyor. Bu saldırılar hükümetin verdiği yetkiler doğrultusunda yapılmaktadır. Çevik Kuvvet ekipleri, sivil ve resmi köpekli polisler 21 Haziran günü Nantes şehrinde müzik bayramı kapsamında eğlenen gençlere saldırdı. Anti-faşist, demokrat gençlerin Loire nehrinin kıyında düzenlediği etkiliği saldıran polis 14 gence gaz bombaları ile saldırarak suya düşürdü. Nehre düşen 14 gençten biri olan Steve Maia Caniço isimli gencin dışında herkes sudan kendi imkânları çıkarken, yüzmeyi bilmeyen 24 yaşındaki gençten ise bir aydan beri haber alınamıyor. Fransız parlamentosunda hükümete yapılan çağrılara rağmen halen hükümet 21 Haziran’ı 22 Haziran’a bağlayan gecesi Nantes şehrinde polisin bu denli saldırısının ve polisin sorumsuzluğu hakkında bir ciddi açıklama yapmamaktadır. Ancak Nantes’taki demokratik kitle örgütleri, Steve’nin ailesi arkadaşları ve dostları arama çalışmalarına devam etmektedir. Steve’nin ailesi oğullarının ölü veya diri bedenine oluşup acısını dindirmek istiyor.

Steve’in polisin saldırısının ardından Loire nehrine düşmesinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen Nantes’ta eylemler devam ediyor. “Steve Nerede?” diye soran Nantes halkı ise 21 Temmuz günü insan zincisi oluşturak eylemlerine devam etti. Yüzlerce kişi polisin saldırısının yaşandığı yerde buluşarak insan zinciri oluşturdu ve onlarca kişi ise Fransızca, “Steve Nerede” yazısını oluşturdu.

Fransa Devleti Açıklamalıdır, Steve Nerede…
 
 
Steve Maia Caniço, antifaşist bir genç ve daha 24 yasında.
Steve tam bir aydır kayıp.
Ailesi ve arkadaşları tam bir aydır Steve’i arıyorlar.
21 Haziran’da, müzik bayramında Nantes şehrinde bir solcu gruba saldıran polis, gaz bombalarıyla gençleri nehre sürükledi.
Gaz bombaları, köpekli polisler, ses bombalarının etkisiyle 14 genç suya düştü.
Biri hariç 13 genç sudan kendi imkânlarıyla çıkmayı başardı.
 
Steve, sudan çıkamadı.
 
Sudan çıkamayan Steve’den bir aydır haber alınamıyor.
Ailesinin, demokratik kitle örgütlerinin ve milletvekillerinin yaptığı onca başvuru yanıtsız kaldı.
İçişleri Bakanı Castaner, sorumluluk üstlenmekten uzak bir tavırla, net hiçbir açıklamada bulunmadı.
Steve, yapılan kesintisiz eylemlerle gündeme getirilip soruluyor resmi makamlara…
 
Fransa Halk Cephesi olarak biz de soruyoruz,
 
STEVE NEREDE…
 
Emperyalist Fransa Devleti açıklamalıdır…
 
Steve i, ölü yâda diri ailesine teslim etmelidir.
 
Fransa Polisinin işkence yapma ve insanları katletme Özgürlüğü mü var?
 
Aylardır istisnasız her eyleme bir biçimiyle saldıran polis, bu rahatlığı nereden alıyor?
 
Sarı Yeleklilerin eylemlerinde 1 insanı katleden ve yüzden fazla insanı da sakat bırakan Fransa Polisi açıklamalıdır, Steve Nerede?
 
 
Steve in Akıbeti Açıklansın
 
Katil Polis Halka Saldırmaktan Vazgeç
 
 
Fransa Halk Cephesi
23 Temmuz 2019

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.