Hem Katil Hem Küstah!

ABD Başkanı Trump Afganistan ile ilgili çarpıcı olduğu kadar alçakça açıklamalarda bulundu.

Eğer Afganistan’da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdık ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum.

ABD Başkanı Donald Trump ile Pakistan Başbakanı İmran Han, Beyaz Saray’daki görüşmelerinin başında Oval Ofis’te basın mensuplarına Afganistan’daki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısında Donald Trump, “Afganistan’da savaşmıyoruz, orada polis gibiyiz. Polis olmak istemiyoruz. Eğer Afganistan’da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdıka ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum” diyerek 19 yıllık işgalden hiç bir sonuç alamadıklarını ve yenildiklerini itiraf etti. Zira bulabildiği tek çözüm ülkeyi haritadan silerek komple Afgan halkını katletmek olduğunu kendi ağzı ile dile getirdi. Küstah Trump ağzından salyalar saçarak, aklı sıra aşağılamak isterken teslim olmayan bir halk karşısında ne kadar çaresiz olduğunu da itiraf etmiş olduğu konuşmasının devamında:  “ Afganistan o durumda yeryüzünden silinirdi. Böyle bir savaş 10 günde biterdi ancak bu yolu seçmek istemiyorum. Afganistan’la ilgili, savaşı kazanmakla ilgili planlarım var. Pakistan bize bu konuda yardımcı olacak. 19 yıldır bu ülkedeyiz, bu gerçekten komik bir durum” dedi.  

İşgalin öncesinde  çok kısa sürede teslim alınacağının hesabını yapan ABD emperyalizmi Afganistan için kerpiç evlerden oluşan bir ülke demişti. Evet kerpiç evlerden oluşan, ancak halkı teslim olmayan bir ülke karşısında kuduran emperyalist katiller çareyi ülkeyi haritadan silmekte buluyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.