Filistin halkının kanı üzerinden kâr elde eden, siyonizmin katliam çarkına teknoloji üreten sermaye odakları dünyanın hiçbir yerinde rahat nefes alamayacak. Belçika’nın Liège şehrinde, İsrail devletine bağlı askeri teknoloji devi IAI’nın (Israel Aerospace Industries) uzantısı olan BATS (Belgian Advanced Technology Systems) şirketinin binası ateşe verildi.
Fransızca yayın yapan Belçika Fransız Topluluğu Radyo Televizyonu’nun (RTBF) duyurduğu eylem, Filistin halkına yönelik katliamların ve emperyalist barbarlığın hesabının sorulmaya devam ettiğini bir kez daha gösterdi.

Siyonizme ve İşbirlikçilerine Rahat Yok!
Radar, sınır güvenliği ve anti-drone sistemleri üreterek siyonist çetelere askeri destek sağlayan BATS binasına yönelik eylemi Black Fire adlı grup üstlendi. Eylemciler, şirketin işgalci İsrail devleti ve ordusuyla olan doğrudan bağını gerekçe göstererek, siyonist katliam makinesine lojistik sağlayan hiçbir merkezin güvende olmadığını ilan etti.
Emperyalist Bakan Siyonizme Kalkan Oldu
Eylemin ardından telaşa kapılan Belçika Savunma Bakanı Theo Francken, sosyal medya hesabından eylemcileri “aşırılık yanlısı” diyerek hedef göstermeye çalıştı. Siyonist katliamlara ve silah ticaretine sessiz kalan emperyalist yönetimin, direnişçileri terörize etme çabası halkların adalet öfkesini gizlemeye yetmedi.
Gelişen bu eylem; Avrupa’nın göbeğinde siyonist sermayeye, işbirlikçi tekellere ve emperyalist savaş makinesine karşı halkların büyüyen öfkesinin ve fiili mücadelesinin somut bir cevabı olmuştur.