
29 Kasım’da Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde onbinlerce kişinin katıldığı gösterilerle, “Ateşkes“e rağmen İsrail saldırılarının devam etmesi ve emperyalist ülkelerin İsrail’e verdiği destek protesto edildi.
Londra ve Paris’de yapılan gösterilere katılan onbinler, sloganlarıyla, pankartlarıyla öfkelerini dile getirdiler.
Konuşmacılar, İsrail’in saldırılarını ancak halkların durdurabileceğini vurguladılar.
*
LONDRA:
Londra’da on binler, Filistin’e destek için yürüdü. Halk, İsrail’in saldırılarıyla birlikte İngiltere’nin ve diğer Avruap ülkelerinin İsrail’e silah satışlarını devam ettirmesini de protesto etti.
Green Park girişinde toplanan on binlerce kişi, Filistin’e destek için Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı girişine yürüdü.
Eylemde yapılan konuşmalarda, İsrail karşıtı eylemler düzenlediği için insanların gözaltına alınması, ve bazı grupların ise yasaklanması da protesto edildi. Britanya Filistin Forumu temsilcisi Faris Ali, konuşmasında şunları vurguladı:
“Bu hükümet, protestoları durdurmak için adımlar attığında bizim yürüyüş yapmayacağımızı zannediyor. Ancak yine buradayız. Kameralar başka yöne döndüğünde soykırımın durmayacağını biliyoruz. İsrail, günlük olarak insanları öldürüyor. Sadece Gazze ile kalmıyorlar, bir diğer ateşkes anlaşması olan Lübnan’da da Suriye’de de Batı Şeria’da da devam ediyorlar. İsrail, biz onları durdurmadıkça durmayacak.”
*

PARİS:
Paris’te de on binler Filistin halkıyla dayanışma için yürüdü.
Paris’te halk ve demokratik gruplar, “Solidarité Palestine” yazılı büyük pankart ve Filistin bayrakları ile yürüyüş yaptılar.
İşçi sendikalarından, derneklere ve siyasi partilerden 85’in üzerinde demokratik kitle örgütünün ortak çağrısıyla düzenlenen yürüyüşte “Filistin halkına özgürlük”, “Katliama dur de!”, “Halklar arasında barış”, “Gazze’deki katliam son bulmalı”, “Kalıcı Ateşkes”, “İsrail ceza!”, “Apartheid, sömürgecilik ve işgal son bulsun”, Filistinlerin kendi kaderini tayin hakkı” gibi talepler ve sloganlar haykırıldı.