Serkan Onudr Yılmaz’ın ölüm orucunun 300’lü günlere yaklaşmasıyla birlikte, destek ve sahiplenme eylemleri de yaygınlaşıyor. Avrupa Halk Cephesi tarafından bugün yapılan açıklamada, ölüm orucunun 300’ncü günü olan 6 Eylül’de çeşikli eylemlerin yapılması çağrısında bulunuldu.
BİN KİŞİLİK BİR GÜNLÜK DESTEK AÇLIK GREVİ de içinde olmak üzere çeşitli eylemler çağrısının yapıldığı açıklamada şöyle denildi:
“Bolu “Yüksek Güvenlikli Hapishanesi”nde ölüm orucunu sürdüren Serkan Onur Yılmaz’ın direnişi, 6 Eylül’de 300’ncü gününe ulaşacak.
300’ncü gün için Avrupa’daki tüm halkımıza direnişi sahiplenme çağrısında bulunuyoruz.

Kuyu Tiplerine karşı sürdürülen direniş, faşizmin halkımızı ve devrimcileri kuyu tiplerinde boğamayacağının en güçlü ilanıdır.
Kimileri, Kuyu Tipi hapishaneleri sessiz sedasız kabul ederken, özgür tutsaklar, sevkedildikleri ilk günden itibaren kuyu tiplerinde de direniş bayrağını açtılar.
Onlarca özgür tutsak, direnişinin sonucunda, geldikleri yere geri gönderilme taleplerini kabul ettirerek, sessizliğin ve kuyu tiplerinin duvarlarını yıktılar.
Kuyu Tiplerinde direniş sürüyor.
İki tutsak, ÖLÜM ORUCUNDA.
Dokuz tutsak, SÜRESİZ AÇLIK GREVİNDE.
Ölüm orucundaki Serkan Onur Yılmaz’ın açlığı 300’lü günlere gelip dayandı.
Bundan öncesi ölüm oruçlarında, 200’ü günlerin sonlarında, 300’lü günlerin başlarında bir çok yoldaşımızı şehit verdik.
Serkan Onur Yılmaz da şu anda;
ŞEHİTLİĞİN VEYA ZAFERİN KIYISINDADIR.
Eğer yüklenirsek, sahiplenmemizi büyütürsek, şehit düşmeden onun zaferi kazanmasına destekte bulunabiliriz.

İŞTE BUNUN İÇİN TÜM HALKIMIZI,
TÜM HALK CEPHELİLERİ,
TÜM DEVRİMCİ, DEMOKRAT KESİMLERİ,
6 EYLÜL’DE DİRENİŞİ SAHİPLENMEYE,
6 EYLÜL’DE YAPILACAK EYLEMLERE KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ!
6 EYLÜL’DE BİR GÜNLÜK AÇLIK GREVİNDE BİN KİŞİ OLALIM!
Hep birlikte haykıralım:
BİN YÜREK, BİN SES, BİN AÇLIK, ONUR YILMAZLAYIZ!
KUYU TİPLERİNDEKİ DİRENİŞ IŞIĞINI HER YERE TAŞIYACAĞIZ!
DAĞA TAŞA ONUR YILMAZIN ADINI YAZACAĞIZ!
6 Eylül için 3 çağrımız var: Bir günlük açlık grevi, standlar, konsolosluk önü veya meydanlarda gösteriler.
6 EYLÜL’DE
- Bir günlük açlık grevinde olalım. Çalışıyor olsak da, hasta olsak da, başka engeller olsa da, o birgün aç kalalım! Açlığımızı, Serkanlar’ın açlığına katalım.
6 EYLÜL’DE
- Bulunduğunuz her yerde, Serkan’ın 300 günlük açlığını duyuran, kuyu tiplerine karşı direnişi sahiplenme çağrısı yapan standlar açalım, bildiriler dağıtalım.
6 EYLÜL’DE
- TC. Konsoloslukları önünde, konsoloslukların olmadığı yerlerde ise uygun bir meydanda gösteriler yaparak, faşizme ve emperyalizme Serkanların direnişini sahiplendiğimizi gösterelim.
HALK CEPHELİLER!
Bu üç eylem biçimini bulunduğumuz her yerde örgütleyelim.
6 Eylül büyük, kitlesel, güçlü bir sahiplenme gününe dönüştürelim.
BİN KİŞİLİK açlık grevi hedefine ulaşmak için, bugünden itibaren tüm çevremize, halkımızın en geniş kesimlerine ulaşmaya çalışalım.
Yöre derneklerine, Alevi derneklerine, demokratik kurumlara 300’ncü gün çağrımızın afişlerini asıp, bildirilerini dağıtalım.
HALKIMIZ!
BİN YÜREK, BİN SES, BİN AÇLIK OLUP,
KUYU TİPLERİNE KARŞI DİRENİŞİ BÜYÜTELİM!
BİN YÜREK, BİN AÇLIK OLUP, ONUR YILMAZ’IN VE DİRENİŞÇİLERİN TALEPLERİNİN KABUL EDİLMESİ İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTELİM!”