Grup Yorum Peru’da – 10 bin km. ! (video)

Peru’dan sevgiler selamlar;
Biz Peru’ya geldik çünkü burada siyasi tutsaklar için yapılacak etkinlikte, ülkemizdeki 1984, 1996, 2000 deki ölüm orucu direnişlerini anlatacağız. Türkiye hapishanelerindeki tutsaklarımızın tavırlarını anlatacağız, Grup Yorum tutsaklarını anlatacağız. Ve Grup Yorum üzerindeki son süreçteki baskıları anlatacağız.
Avrupa’da uluslararası bir konser düzenlemeyi düşünüyoruz. Peru ve Latin Amerika ülkelerinden dostlarımızı davet etmeyi ve bu konseri onlarla birlikte örgütlemeyi hedefliyoruz.

Dün gece Kolombiya’ya inen Yorum üyeleri bu sabah Peru’ya ulaştılar.

“Uçsuz bucaksız sıradağlardan, yorgun ve bezgin ovalara doğru bahar seliyle akan, yoksul mahallelerin çamurlu sokaklarını, solgun duvarlarını çiçekleyen, umudun türkülerini söylemeye geldik Merhaba dostlar!..”
Sözleriyle konserlerine başlayan, onlar için bir ‘Kar Makinesi’ denilen Grup Yorum şimdi Latin Amerika halklarına seslenecek.

Ülkemiz faşizmini; faşizme ve emperyalizme karşı halklarımızın direnişini türküleriyle, marşlarıyla bir kezde Peru’da dile getirecekler.

Dünyanın diğer bir ucunda, on bin kilometreden daha uzak bir yerde Peru’da umudun türkülerini söyleyecek. Yaptıkları evrensel müziğin, ezilen tüm dünya halklarının sesi, soluğu olduğunu göstermiş olacaklar.

Gerçek Haber Ajansı olarak; gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.