Gerçeği söylemek Erdoğan’a hakaret sayılıyor. Sanatçı Nilüfer Aydan’a 11 ay 20 gün hapis

Sinema sanatçısı Nilüfer Aydan’a “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan “Nilüfer Aydan” ismiyle tanınan sinema oyuncusu Aydan Canbula, “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ülkemizde adaletsizlik öylesine büyümüş ki, artık bu durumdan etkilenmeyen hiç bir kesim kalmadı. Her yerde adaletsizlik, her yerde hukuksuzluk keyfilik olunca, ağzınızdan çıkan her şey Erdoğan’a hakaret olarak kabul edilebilir.

Esnaf, işçi, yazar, sanatçı, siyasetçi… herkes bu gerekçe ile tutuklanır hale gelmiş durumda. Ancak belirttiğimiz gibi AKP faşizminin şefi Erdoğan yarattığı adaletsizlik büyüdükçe hakaret eden çoğalacaktır.

Aydan’ın sosyal medya hesabı üzerindeki paylaşımları, Cumhurbaşkanı’nı tahkir kastı ile yaptığı belirtilen iddianamede, söz konusu paylaşımlarının düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kaydedildi. İddianamede, Nilüfer Aydan’ın bu şekilde üzerine atılı “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçunu zincirleme şekilde işlediği belirtilerek, 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu

Sosyal ağlarda paylaşın