Polis Migros İşçisine Saldırdı

Migros’un Kocaeli’nde bulunan deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve “Kod 29” ile tazminatsız işten atılan işçiler, şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki evinin önünde eylem yaptı.

Pandemi nedeniyle sözde işten çıkarmak yasak! Ancak gün geçmiyor ki işçi kıyımı yaşanmasın, işçiler kapı önüne atılmasın.  İşten çıkartmak için hemen tüm patronların kullandığı yöntem; önce ücretsiz izne çıkar, ardından “Kod 29” ile işten çıkar!  Migros işçileri de bu şekilde işten atıldı. Aylarca ücretsiz izne çıkarılan Migros işçileri şubat ayında “kod 29” ile tazminatsız, maaşsız işlerinden atıldı.

 Aylardır kararlılıkla direnen işçiler bugün Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki evinin önünde basın açıklaması yaptı. Patronun polisi yine görevinin başındaydı. Hemen işçilere eylemi bitirmesini istedi. İşçiler haklarını talep ettiklerini, 7-8 yıldır çalışıp da tek kuruş alamadıklarını söyleyerek eylemi sürdürmek istedi. Bunun üzerine polis gruba saldırdı. 

İşkenceci polis bu olayda da halk düşmanlığını göstererek 22 işçiyi gözaltına aldı. Polis işçilere saldırırken bazı işçiler polise “Parası olan, zengin olanın yanında durmayın haklı olanın yanında durun” sözleri ile tepki gösterdi.

Sosyal ağlarda paylaşın