İzmir Barosu’ndan Çıplak Arama İşkencesi Hakkında Suç Duyurusu

Her eyleme saldıran AKP, direnenleri gözaltına alıyor, işkenceden geçiriyor, tutukluyor ve ev hapsi veriyor. Boğaziçi direnişini desteklemek için İzmir’de yapılan eylemde gözaltına alınan iki kadına çıplak arama yapıldığı öğrenildi. 

İzmir Valiliği’nin gözaltına alınan iki kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığı haberlerini yalanlaması üzerine İzmir Barosu bir açıklama yaparak suç duyurusunda bulundu. 

Yapılan açıklamada, avukatların ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü binasına alınmadığı belirtilerek şöyle denildi: “Başsavcı ile yapılan görüşmeler sonucunda ve ancak başsavcının verdiği talimat ile içeri girebilmişlerdir. Avukatların içeri girmesinden sonra müvekkilleri ile yaptıkları görüşmelerde iki kadın tarafından kendilerine çıplak arama işkencesi yapıldığı bildirilmiştir. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama ve servis edilen görüntülerde, arama işlemine başından itibaren avukatların eşlik ettiği algısı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu iddia tümüyle gerçek dışı olup çıplak arama işkencesi iddiaları sevk edilen ilk beş kişi arasında bulunan iki kadına ve meslektaşlarımızın şube binasına alınmadığı zamana ilişkindir”.

Hakikat Ortaya Çıkacak!

İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada ayrıca şunlar belirtildi: “İşkence faili şüpheli kolluk görevlilerinin eşgalleri müvekkil görüşmeleri sonucunda avukatlarınca tespit edilmiş ve haklarında ifadeye katılan avukatlar tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. İzmir Barosu olarak hakikatin ortaya çıkması, insanlık dışı muameleyi uygulayan failler ile olayın üzerini kapatma gayesi güden her bir kamu görevlisinin cezalandırılması için sürecin ve dosyanın yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Sosyal ağlarda paylaşın