HHB Aytaç Ünsal ile görüştü:

Geçtiğimiz aralık ayında bir komplo ile tutuklanan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Aytaç Ünsal hala hukukusuz bir şekilde hapishanede tutuluyor. İçişleri Bakanı Aytaç Ünsal’ın, Yargıtay tarafından sağlık durumu nedeniyle serbest bırakılmasını hazmedememiş, bir komplo tertip ederek Edirne’de işkence ile gözaltına alıp derhal tutuklanmasını sağlamıştı. Çok kısa süre sonra Aytaç’ın anlatımlarından adi komplonun detayları basına yansımıştı.
Halkın Hukuk Bürosu 4 şubat günü Aytaç Ünsal ile yaptığı görüşme hakkında sosyal medya hesabından bilgilendirme yaptı. Sağlık durumunun anlatıldığı paylaşım şöyle;

Aytaç ÜNSAL ile 4.2.2021 tarihinde Edirne’de görüştük. Aytaç’ın halkımıza kucak dolusu sevgileri var. Morali,coşkusu,direnci yerinde.
Sağlık durumuyla ilgili;
-Sinir ucu ağrıları devam ediyor. Ayaklarında şişlik ve sızılar devam ediyor. Sol bacağında dolaşım problemi nedeniyle morluk, kızarıklık var. Avukat görüşünde sürekli ayaklarını uzatması gerekiyor.

  • Revir doktoru ve idare “gerekli görmediğinden” saf B1 yerine B vitaminleri karışımı olan Benexol alıyor. Ancak bu karışımda B1 oranı düşük ve vücutta birikme yapan B12 vitamini de yer alıyor.
  • Hapishanede sabit bir doktor yok, haftada 2 gün yerinde olan doktora erişim sorunu yaşanıyor.
  • Hastaneye çift kelepçe ile götürülmek isteniyor. Hem elleri kelepçeleniyor hem de yanındaki jandarmaya kelepçeleniyor. Bu uygulama Aytaç’ı hareketsiz bırakıyor.
  • Hastanede yapılacak test ve çekimler için ayrıca randevu veriliyor. Her seferinde 14 günlük karantinada kalması gerekiyor. Tek başına hayatını idame ettirmekte güçlük çektiği için bu randevulara gitmek istemiyor.
  • Aytaç’ın ayağını uzatması gerektiği için çamaşır filesinin içine çamaşır doldurup bir yastık yapmışlar.
    Aytaç ayağını uzatacağı yastık dahi olmayan koşullarda tedavi olamaz.
    Derhal tahliyesi, tedavi ve yaşam hakkı bakımından zorunludur.

AytaçÜnsalaÖzgürlük

Sosyal ağlarda paylaşın