ABD’de İkinci George Floyd Vakası!

ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından ülkenin dört bir yanına ve dünyaya yayınlan protestolar devam ederken, polisin siyahlara yönelik şiddet kullanımına bir yenisi daha eklendi. Siyahi bir kişiyi gözaltına almak için elektrosok silahıyla birden fazla kez ateş eden polis memuru Tyler Timberlake’ in işkence görüntüleri sosyal medyada yayılmasının ardından polis memuru ‘orantısız güç kullanmak’ gözaltına alındı.



FLOYD GİBİ ‘NEFES ALAMIYORUM’ DEDİ


ABD’nin Minneapolis adlı şehirinde geçtiğimiz günlerde siyahi George Floydu katleden ırkçı polisin ardından, benzeri bir olay da Virginia eyaletinde yaşandı. Eyaletin Fairfax County bölgesinde, sokakta yürüyen siyahın polislerce onu kesildi. Polis Tyler Timberlake, şahısla tartışırken, aniden elektrosok tabancasını ateşledi. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, yürüyen siyah Amerikalının yanına polisin geldiği ve şahsa arkadan yaklaşarak elektrosok tabancasını ateşlediği görülüyor. Yere düşen kişinin sırtına dizini koyan Timberlake adlı polis, acıyla bağıran adamın ensesine elektrosok tabancasını dayayarak defalarca ateşliyor. Diğer polislerin şahsa yüklendiği dikkat çekiyor.


Sosyal medyaya yayılan görüntülerde siyah ABD’linin gözaltına alındığı sırada, George Floyd gibi defalarca “Nefes alamıyorum” diye bağırması dikkat çekiyor.

8 yıldır polis olan Timberlake, olay sonrası ‘gözaltı sırasında orantısız güç kullandığı’ gerekçesiyle gözaltına alındı. Hüküm giymesi durumunda 36 aya kadar hapis cezası alması bekleniyor. Ayrıca, orada bulunan diğer polislerin de görevden uzaklaştırıldığı ve olaya ilişkin idari soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.