Sabiha Gökçen Uçak Kazasında 3 Kişi Hayatını Kaybetti

5 şubat Çarşamba günü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçak pistten çıktı. Pistten çıkan uçağın parçalanarak 3’e ayrılması sonucu 120’yi aşkın yaralı olduğu söylenmişti. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde ölüm haberleri gelmeye başladı.

En son alınan bilgilere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği haberi netleşti. Tam olarak yaralıların ne durumda olduğu henüz belli olmuş değil.

Kanal A’ya bağlanan kaza kırım uzmanı Beyazıt Karataş, “Görüntüleri izlediğimiz kadarıyla hemen şöyle paylaşalım, kötü hava şartlarından kaynaklanan bir kaza… İlk gözlem olarak hava şartları görünüyor. Bu durumda pilotlar uçağı pistte tutmakta zorlanıyor. Lastiklerle pist arasında temasın kaybolmasında kaynaklanan bir kaza olduğu görünüyor” dedi.  Böyle bir sebep olamaz. Pilotun iniş yaptığı pistte sürüş kontrolü sağlama zorluğu yaratacağı öngörülmek zorundadır.  Uçuş izni inişe uygun koşullar varsa verilir. Çok küçük bir risk bile varsa iniş izni verilmez!

Dünyanın en gelişmiş hava alanlarına sahip olduklarını iddia eden AKP’nin Türkiyesinde sadece Pegasus 2 sene içerisinde 3 kez kaza yaptı. Ülkede hiç bir yerde hiç bir konuda can güvenliği yok. Yağmur can alır, kar can alır, deprem can alır, uçak can alır, otobüs can alır. AKP’nin şefi Erdoğan ise “Allah’tan rahmet” dilemekten ve “zor dönemlerden daha güçlü çıkacağız” diyerek tekrar sabır edilmesini istemekten başka bir şey yapmaz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.