9 yıl oldu. Uğur Kurt’un Katili Polise Ceza Yok!

İstanbul’da, Okmeydanı Cemevi’nde bir cenaze esnasında Uğur Kurt’u silahla vurarak öldüren polis memuru Sezgin Korkmaz’ın, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yeniden yargılandığı davada karar yok. Dava 1 Mart 2024’e ertelendi.
Duruşmanın savcısı, verilecek cezanın para cezasına çevrilmemesini talep etti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt ile avukatları katıldı. Sanık avukatlarının da katıldığı Duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanması beklenen Uğur Kurt’u katleden polis Sezgin Korkmaz, SEGBİS’te yaşanan teknik aksaklığı gerekçe göstererek duruşmaya bağlanmadı.

MAHKEME POLİSE VERİLEN GÖSTERMELİK CEZAYI DA PARA CEZASINA ÇEVİRDİ

Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt, mahkemedeki beyanında 10 yıldır adalet aradıklarını dile getirdi. 25 Nisan 2017’de polise verilen hapis cezasının 12 bin 100 liralık para cezasına çevirmesinden dolayı hakim ve mahkeme heyetini kınadığını söyledi.

“YAŞADIĞIMIZ ADALETSİZLİĞİ OĞLUMA AÇIKLAYAMIYORUM”
Eşi öldürüldüğünde oğlunun bir buçuk yaşında olduğunu belirten Narin Kurt, oğlunu babasızlığa mahkum eden sanığa ceza verilmediğini söyleyerek, oğlunun süreci sorgulamaya başladığını ve oğluna yaşadıkları bu adaletsizliği açıklayamadığını ifade etti. Adalete sığındığını ifade eden Kurt, yaşadıkları haksızlığın son bulmasını ve adalet terazisinde eşit tartılmayı beklediğini belirtti.

Narin Kurt’un avukatı Turgut Kazan, Anayasa Mahkemesi’ni ve kurallarını tanımayan bir anlayışın egemen olduğunu belirterek, AYM’nin kararında vurguladığı eksikliklerin giderilmesini istedi. Avukat Kazan, geçen duruşmada reddedilen taleplerini de yineledi. Mahkeme, bu duruşmada da görüntülerin izlenmesi ve bilirkişi alınması taleplerini reddetti. Turgut Kazan, ayrıca duruşması görülen bu olayın, Hukuk Fakültelerinde, “olası kastın tipik örneği” olarak derslerde anlatıldığını, buna rağmen mahkemede “taksir” olarak değerlendirildiğini belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın