8 Yaşındaki Ahmet Burhan Ataç Jandarma Ablukası Altında Toprağa Verildi..

İki yıldır kemik kanseri ile mücadele eden 9 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç hayatını kaybetti.

Adana Balcalı Hastanesine kaldırılan Ahmet Burhan Ataç’ın 3 kez kalbi durmuş, makineye bağlı olarak nefes almakta bile zorlanmıştı. Tutuklu babası Harun Reha Ataç’ın oğlunu son bir kez görmesi için yapılan girişimler ise sonuç vermedi. Savcı, izni ancak sabah verebileceğini söylemişti. Bu nasıl bir kindir, bu nasıl bir zulümdür ki akşam verilmeyen izin yüzünden oğlu babasını son bir kez göremeden hayatını kaybetti. Anne Zekiye Ataç oğlunun son sözlerinin “Anne ölüyorum. BABAM” olduğunu söyledi.

Ataç’ın son kez hastanede oğlunu görmesine izin verilmediğini aktaran yakınları, “Hastanede Ahmet sürekli babasını sayıklıyordu. 3 kez kalbi durdu ve her seferinde babasını sayıkladı. Babanın son kez oğlunu görmesi için tüm girişimlerde bulunduk. Mersin Savcılığı izin verdi ama Adana Savcılığı izin vermedi. Savcı sabahı bekledi. Ahmet babasını sayıklayarak öldü” dedi.

Ahmet Burhan Ataç kansere, anne ve babası birlikte tutuklandığı Şubat 2018 döneminde yakalanmıştı. Beş ay sonra ortaya çıkan hastalık için doktor annesine, “Bu tümör yeni oluşmamış.” demişti. Anne Zekiye Ataç, 2,5 ay hapiste kaldıktan sonra serbest bırakıldı, babası ise hala Tarsus Cezaevinde bulunuyor. Baba Adana’da özel bir yurtta müdürdü. 2018 yılında ailesine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması neticesinde Ahmet Ataç’ın babası ve annesi tutuklanmıştı, soruşturmalar kapsamında 30 Kasım 2018’de, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kara Efe’nin ölüm haberinin ardından savcı, babaya izin verdi. Öğle vaktinde evladı defnedilirken son anda cenaze törenine katılan Reha Ataç, jandarma ablukası altında Ahmet Burhan ile vedalaştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.