6 Şubat: AKP’li Bakan İtiraf Etti: Depremlerde 130 Bin Kişi Hayatını Kaybetti

(GHA)
TV100’de Candaş Tolgan’ın ‘Az Önce Konuştum’ programına konuk olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve şu anda AKP’nin İstanbul Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum, Maraş merkezli depremde 130bin kadar ölüm olduğunu itiraf etti. Gerçek rakamın bunun çok çok üzerinde olmasına rağmen bu güne kadar resmi rakamlarda 50 bin olarak açıklanan depremde yaşanan ölüm sayısını AKP’li Kurum bilmeden itiraf etmiş oldu. AKP’li cenahın can hıraş “öyle demek istemedi” yaygarası kopardığı bu itiraf kesinlikle bir dil sürçmesi değil yaşanan katliamın resmi ağızlardan itirafıdır.
Çarpık kentleşme, adam kayırma ve yandaş iş adamlarına verilen ihalelerle deprem bölgelerinde katliama neden olan AKP hükümetinin bakanı, kendi alanındaki bölgelerde hem rakamları halktan gizledikleri hem de verdikleri ihalelerde yandaşlara ayrıcalık tanıyarak sağlam binalar yerine sağlam olmayan binaların yapılmasına izin verdikleri ortaya çıktı.

Faşist AKP iktidarı, kurulduğu günden bugüne kadar kendi iktidarını koruyabilmek için başta TÜİK rakamları olmak üzere her konuda halka yalan söylemeye devam ediyor. Geçen yıl 6 Şubat’ta Hatay ve Maraş’ta yaşanan büyük depremde hükümetin 50 bin insanın hayatını kaybettiği açıklamasının diğer verilen rakamlar gibi yalan olduğu bizzat bakan tarafından açıklandı.

Televizyon programına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve şu anda AKP İstanbul Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum, kendi icraatlarını anlattığı sırada depremde hayatını kaybedenlerin gerçek rakamını ağzından kaçırdı. Tabii ki bu rakam dahi depremde hayatını kaybedenlerin sayısını tam ifade etmiyor ancak devletin halka söylediği rakam ile gerçek arasındaki uçurumun ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor…

Kurum, 20 yıldır iktidarda olmalarına rağmen yapmadıkları icraatları, halka sanki yeniden seçildiklerinde yapacakları gibi anlatarak halkı aldatmaya çalıştığı sırada, “Biz en son Maraş ve Hatay depremlerinde 11 ilimizde 130 canımız gitti” diyerek gerçek rakamları ağzından kaçırırken, doğruların er ya da geç ortaya çıkacağı gerçeğini hatırlatmakta fayda var.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın