56 Baro Başkanı Oturma Eyleminde!

56 Baro Başkanının ve çok sayıda baro yönetim kurulu üyesinin “Savunmayı Savunuyoruz” sloganı ile yeni çıkartılmak istenen yargı ile ilgili değişikliği içeren yasaya tepki ve yasa ile AKP’nin hukuksuzluğuna ve adaletsizliğine dikkat çekmek için başlattıkları yürüyüş bugün Ankara’da yapılacak bir mitingin ardından sona erecekti. Ancak 56 farklı yerden yürüyerek Ankara’ya gelen Baro Başkanları ve çok sayıda baro yönetim kurulu üyesi, Ankara’ya, vatandaşı oldukları ülkenin başkentine alınmadılar. Ankara’nın girişinde yolları kesildi ve girişleri engellendi. Bununla beraber Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Sarıklı polis tarafında saldırıya uğrayarak gözaltına alınmak istendi. Baro Başkanları ise Ankara’ya alınana kadar oturma eylemine başladıklarını açıkladılar.

Adana’da Adliye önünde bir araya gelen avukatlar ise bu olayla ilgili açıklama yaptıktan sonra oturma eylemine başladı. Açıklamada ise şunlar dendi:

“Bu yürüyüş Ankara sınırında hukuka aykırı olarak durdurulmuştur.56 Baro Başkanının ve çok sayıda baro yönetim kurulu üyesinin gerçekleştirdikleri bu eylemin engellenmesi Türkiye Cumhuriyeti’ nin uluslararası sözleşmelerle korunan, gösteri ve yürüyüş hakkının açık ihlalidir. Polislerinin bu hukuksuz emri yerine getirirken Ordu Baro Başkanının gözaltına alınmak istenmesi, Gaziantep Baro Başkanının darp edilmesi , savunmaya özgürlük isteyen baro başkanlarına verilen bu tavır aslında halka verilmek istenen bir gözdağıdır.Bu hukuksuzluğa son verilene kadar mücadelemize devam edeceğiz.Şimdi ise oturan baro başkanlarına destek olmak için biz de oturuyoruz.”

Ülkemizde yasal bir hak olan gösteri hakkını Baro Başkanlarına dahi kullandırtmıyorlar. Yargı sisteminin önemli bir ayağını oluşturan Baroların Başkanları kendi vatandaşı oldukları ülkenin başkentine giremiyorlar. Bu da bu yürüyüşün haklı bir yürüyüş olduğunu gözler önüne seriyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.