38 Kişinin Katledildiği Dündar Apartmanı Mütaahhitleri Hakkında Dava Açıldı! SANIK SANDALYESİNDE ASIL SORUMLULAR YOK!

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da da binlerce insan katledildi. Diyarbakır’da halkın üstüne çöken binalardan biri de Dündar Apartmanı idi.
Dündar Apartmanı’nda 38 kişi katledildi, 37 kişi de yaralandı.

DAVA AÇILDI
Dündar Apartmanı’nın 2 müteahhidi ve arsa sahibi hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İddianamede şöyle deniliyor; “Şüpheli İlhami Dündar ve Sercan Erbey’in bina yapmaya elverişsiz malzemeler kullanarak, projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz bina yaparak insanların ikametlerine tahsis ettiği, Seydo Bozkaya’nın ise binanın yapılması için arsasını tahsis ettiği tespit edilmiştir”.

Dündar Apartmanı davasında tutuklanan müteahhitler İlhami Dündar, Sercan Erbey ile tutuksuz arsa sahibi Seydo Bozkaya hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı.
Savcılıkça “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

BÖYLE KATLEDİLDİK: “PROJESİZ, RUHSATSIZ, DENETİMSİZ…”
İddianamede yer alan bilirkişi raporunda şunlar yeralıyor:
“Binanın ruhsatsız, projesiz ve kaçak olarak inşa edilmesi, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik hataları, binanın denetimsiz olarak yapılmış olması nedeniyle yıkılmış olduğunun, bu yıkımda da binanın projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılması nedeniyle inşaata izin veren arsa sahibi ve inşaatı yapan müteahhidin sorumlu olduğu görüş ve kanaatine varılmıştır.”

“Şüpheli İlhami Dündar ve Sercan Erbey’in bina yapmaya elverişsiz malzemeler kullanarak, projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz bina yaparak insanların ikametlerine tahsis ettiği, Seydo Bozkaya’nın ise binanın yapılması için arsasını tahsis ettiği tespit edilmiştir. Her ne kadar bu sonucun gerçekleşmesini istememiş olsalar da sonucu öngörmüş olmalarına rağmen eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Dolayısıyla sorumlu oldukları anlaşılan şüphelilerin ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma’ suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları kamu adına iddia ve talep olunur.”

SANIK SANDALYESİNDE ASIL SORUMLULARI İSTİYORUZ!
Herşey çok açık.
Projesiz… ruhsatsız… çürük malzeme..
İki müteahhitin katliam suçunu işlediği çok açık.
Peki bu projeleri, ruhsatları, malzemeleri denetlemekle sorumlu olanlar nerede?
Belediye başkanları nerede?
Bakanlık yetkilileri, müsteşarları nerede?
Bu katliamın idari ve siyasi sorumluları nerede?
ONLAR YOK İDDİANAMELERDE.
Böyle olduğu içindir ki, aslında 6 Şubat depremiyle ilgili bugüne kadar açılan TÜM deprem davaları, GÖSTERMELİKTİR.
Birkaç mütaeahhiti cezalandırıp, asıl idari ve siyasi sorumluları aklama operasyonudur.
Deprem davalarının sanık sandalyelerinde asıl sorumluları görmek istiyoruz.

Sosyal ağlarda paylaşın