3571 Gün Sonra Katilinin Cezası Onandı. Peki Asıl Sorumlular?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Gezi olayları sırasında başına attığı gaz fişeğiyle Berkin Elvan’ı öldüren polis Fatih Dalgalı’ya verilen 16 yıl 8 aylık hapis cezasını onadı.

Berkin Elvan 2013 Haziran’ında ülkemiz tarihinin en büyük ayaklanmasında polis tarafından kafasından vuruldu. Polis onu 14 yaşındayken vurdu. 269 gün süren yaşam mücadelesinden sonra hayatını kaybettiğinde 15 yaşındaydı Berkin. 15 yaşına komada girmişti. Cenazesine 3 buçuk milyon insan katıldı.

3571 gündür sürüyor Berkin’e adaletsizlik.
Kaç kişi gözaltına alındı, kaç insan hapishanede, kaç kişi tutsaklık yaşadı. KAÇ KİŞİ ÖLDÜ! Ama Berkin’in katillerinden tek bir kişi dahi tutuklanmadı. Hiç kimse tek bir gün gözaltına alınmadı.
AKP faşizmi çocuk katilidir. Katillerini koruyarak bunu bir çok olayda göstermiştir.
Verilen onca mücadelenin sonucunda Berkin’in kasıtla öldürüldüğü açığa çıkmıştı. Sonrasında ise katilin ceza alması için mücadele edildi. Ve bugün o mücadelelerin sonucunda Berkin’in katili polis Fatih Dalgalı’ya ceza verildi. Henüz katil polisin hapis yatıp yatmayacağı belli değil.
Ceza Yargıtay’da onanırsa hapis yatacak.
Bu sürede Fatih Dalgalı tutuksuz elini kolunu sallayarak gezmeye devam edecek…

Peki Berkin Elvan’ın katleden silahın tetiğini çeken Fatih Dalgalı evet. Ama Fatih Dalgalı tek sorumlu tek katil?


Bu sorunun cevabını Halkın Hukuk Bürosu Berkin hayata gözlerini yumduktan sonra her gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile cevaplıyor: Berkin Elvan dosyasında tek bir polis değil, bütün sorumlular yargılanmalıdır!

Berkin Elvan’ı vuran silahın tetik çekme emrini veren amirlerden, valiye, İçişleri Bakanı’ndan, “emri ben verdim” diye gerçek katil olduğunu kabul eden Erdoğan’a… bir çok sorumlu var.
Fatih Dalgalı’yı cezalandırarak bu dosya kapanmaz. Katillerin elindeki kan yıkanmaz.

Sosyal ağlarda paylaşın