313 TUTUKLUNUN TAHLİYESİ ENGELLENDİ

AKP FAŞİZMİ TUTSAKLARIN ÖZGÜRLÜK HAKKINI GASP EDİYOR

313 TUTUKLUNUN TAHLİYESİ ENGELLENDİ

İHD’nin raporlarına göre ilgili yönetmeliğin uygulanmaya başlandığı 2021 yılının başından bu yana en az 313 tutuklunun tahliyesi birden fazla kez 6’şar ay veya 3’er aylık periyotlarla engellendi. Tahliyesi engellenenlerden 88’inin hasta tutuklu listesinde olduğu, 42’sinin ise ağır hasta statüsünde olduğu kaydedildi.

Faşizmin insanlığı da ahlakı da yoktur.

30 yıl tutsaklık yaşayan insanları dahi serbest bırakılmıyor.Uydurma disiplin cezalarıyla tutsaklara pişmanlık dayatılıyor. Düşüncelerinden vazgeçmeyen tutsakları tahliye etmeyerek bir kez daha cezalandırılıyor. Bu AKP faşizminin korkusudur.

Hapishaneler de yer alan İdare ve Gözlem Kurulları tutsakların inançlarından vazgeçip geçmediğine bakarak karar alıyor. Öyle ki ağır hasta tutsaklar dahi serbest bırakılmıyor. Yönetmeliğin uygulanmaya başladığı yıl ilk şartlı tahliye engellenen ağır hasta tutsak olan Hayrettin Yılmaz hastalıklarından kaynaklı olarak hapishanede yaşamını kaybetti.

İdare ve Gözlem Kurulu cinayet işlemiştir. Yönetmelik adı altında ağır hasta olmasına rağmen tahliye etmeyerek Hayrettin Yılmaz’ın katili olmuşlardır.

Bu uygulamalarla tutsaklar teslim alınmaya çalışılıyor ancak AKP faşizmi de kendinden önceki iktidarlar gibi bunu başaramıyor. Çünkü devrimci tutsaklar zaten ömürlerini halkına ve vatanına adamıştır. Bu uğurda her türlü bedeli ödemeyi göze almıştır. O nedenle tahliye etmeme politikası devrimci tutsakların nezdinde boşa çıkarılmış bir politikadır. Dolayısıyla AKP devrimci tutsakları inançlarından soyundurmak için yaptığı hiç bir şey sonuç vermeyecek, direnişe toslayacaktır…

Sosyal ağlarda paylaşın