3. Yargı Paketinde siyasi tutsaklar kapsam dışı

Seçimlerden önce hazırladıkları yargı paketini aylardır meclis gündemine getirmeyen AKP iktidarı, korona virüsü salgını ile tekrar gündeme getirdi. Son halininin hazır olduğu belirtilen paketin Pazartesi günü meclise sunulması bekleniyor.

Bu paketle hapishanelerden 120 bine yakın tutsağın serbest bırakılacağı düşünülüyor.

AKP ve MHP arasında birliğin kurulması tartışmaları yapılırken MHP’nin en önemli isteği Alaaddin Çakıcı’nın da içinde bulunduğu mafyacı ve çetecilerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir “af” idi. Bu isteğinden hiç bir zaman vazgeçmemiş olan MHP’nin muradı yerine geliyor.

Mafyacı, çeteci, uyuşturucu satıcısı, soyguncu, dolandırıcı gibi suçlardan içerde bulunanları da serbest bırakacak 3. Yargı paketi siyasilere uygulanmayacak.

Faşizmin defalarca benzer yasalar çıkarttığı görülmüştür ama istisnasız bunların hiçbiri siyasileri de kapsayan yasalar olmamıştır.

33 baronun ve ÇHD, ÖHD gibi hukuk kurumlarının, meslek odalarının, insan hakları savunucusu kurumların çağrılarını duymazdan gelen AKP  iktidarı çoğunluğu çeteci, mafyacı, gibi mahkumlardan oluşan 120 bine yakın kişiyi serbest bırakacak. Korona virüsü salgını ile hapishanelerin insani yaşam koşullarından mahrum olduğunu bilen iktidar, meclisten geçireceği yargı paketi ile hem mafyacı çetecileri serbest bırakacak hem de hapishanelerdeki mahkum sayısını kapasitesine uygun hale getirmeyi hedefliyor.

Salgının hapishanelere sıçradığında bir çok mahkumun hayatını kaybedeceği bilinmesine rağmen AKP iktidarı kendisine muhalif her kesimi 3. Yargı paketinin kapsamının dışındı bıraktı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.