18 YILDIR HALKIN KANINI EMEREK, CANINA, MALINA KASTEDEREK İKTİDARDA OLAN AKP FAŞİZMİNİN SUÇLARI:
  • AKP faşizmi devletin bütün olanaklarını yandaşlarının yağma ve talanına açtı. MEB’in mali hesaplarında yapılan denetimlerde, imzalanan doğalgaz sözleşmeleri nedeniyle dağıtım şirketlerine, “Güvence Bedeli” adı altında üç yılda 94 milyon TL ödendi… 2018 yılında 26 milyon 171 bin TL, 2020 yılında 31 milyon 726 bin TL…
  • Saray’da bolluk içinde yaşayan Erdoğan, “Millet açmış! Nankörlük parayla değil!” dedi. Yoksulluk artarken 20 milyonu aşkın kişi sosyal yardımlarla yaşamaya çalışıyor. İşsiz sayısı son bir yılda 2,5 milyon artarak 10 milyona dayandı. 6 kişiden biri işsiz. Asgari ücretli yılbaşından bu yana 443.5 lira yoksullaştı. 3 milyon 300 bin işçi, asgari ücretin altında para alıyor. 1 milyon işçi ise asgari ücretin yarısından da az kazanıyor. Halkın bankalara borcu 872 milyar TL’ye, çiftçinin ise 149 milyar TL’ye yükseldi.
  • Yoksul halkımız hastaneye, okula, işe gidecek yol parası bulamazken AKP faşizminin Sağlık Bakanlığı Red Star Havacılık Şirketi’nden 55 milyon TL’ye ambulans uçak kiraladı. Bakanlık kasasından Katar ortaklı şirkete beş yılda ödenen miktar 210 milyon TL’yi geçti.
  • Faşist AKP iktidarının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, bir soru önergesine verdiği yanıtta 2016 yılından bu yana kendi bakanlığının kiraladığı araçlara 10,7 milyon TL ödendiğini açıkladı.
  • “Çiftçi Dostu” diye demagojisi yapılan Ziraat Bankası gerçekte tekellerin dostudur. 680 bin üreticiye 80 milyar kredi veren Ziraat Bankası, sadece Demirören’e bir seferde 7 Milyar TL kredi verdi. Ziraat Bankası verdiği krediyi ödeyemeyen üreticilerin kapısına icrayı dayıyor. Traktörüne, tarlasına, evine, işine, yani aşına, canına el koyuyor. Çiftçiden alıp, tekelci burjuvaziye mali destek sağlıyor. AKP faşizminin emir eri yargısı tekelleri koruyor. Demirören halkın parasıyla servetine servet katarken, çiftçiler intihara sürükleniyor.
  • Kurucusu olduğu Engin Sigorta şirketinin kârının 57 kat arttığını inkâr eden İçişleri Bakanı Soysuz Süleyman’ın yalanları ortaya çıktı. 2009 yılında 10 bin TL kâr eden Engin Sigorta 2020’de 1 milyon 220 bin TL kâr etmiş.
  • Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız’ın açıklamalarına göre; Türkiye’nin borçları 2017 sonundan bu yana yaklaşık 4 trilyon lira artarak toplamı 8 trilyon 242 milyar liraya ulaştı. Borçların milli gelire oranı ise yüzde 153.7 ile rekor kırdı. Borcu yapan faşist AKP iktidarı ve tekelci burjuvazi ama faturasını ödeyen yapan yoksul halkımız.
  • 5 ayda 40 bin esnaf kepenk kapattı. Esnafa verilen kredi faizi yüzde 7,5’dan yüzde 17’ye yükseldi. Bir de utanmadan adına “Nefes kredisi” dediler. Gerçek ise esnafın boğazını sıkma kredisi.
  • Halkımız Koronavirüs salgını ve yoksullukla boğuşurken Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’na, bu yılın ilk dört ayında tam 104 milyon 251 bin TL harcadı. Hatta koruma ordusunun bütçesi. Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok başkanlığı da geride bıraktı.

AKP FAŞİZMİNİN YAĞMASINA, TALANINA KARŞI HALK MECLİSLERİNDE BİRLEŞELİM, SAVAŞALIM, KAZANALIM!

(halk okulu84. sayıdan)

Halk Okulu 84. sayıya ulaşmak için:

https://drive.google.com/file/d/1m_CKF8FlanrAqtyx1Ykvt6Il2okIpVhP/view

Sosyal ağlarda paylaşın