28 Ekim’de 111 Kişi Edalar İçin Açlık Grevindeydi: “Direnişin Destekçisi Değil Sahibiyiz!”

Eda Deniz Haydoroğlu’nun süresiz açlık grevinin 225. gününe ulaştığı 28 Ekim’de Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yapılan destek açlık grevine 111 kişi katıldı.
Ülkelerden yapılan açıklamalarda bir kez daha Süresiz Açlık Grevi direnişcilerinin taleplerinin kabul edilmesi istendi ve sahiplenmenin süreceği vurgulandı.

Ülke ülke katılım rakamları şöyledir:
Avusturya: 24 Kişi
Almanya: 40 Kişi
Belçika: 11 Kişi
Fransa: 8 Kişi
İsveç: 1 Kişi
Hollanda: 5 Kişi
Yunanistan: 17 Kişi+
İsviçre: 5 Kişi

Ülkelerden yapılan açıklamalarda şöyle denildi:
Avusturya Halk Cephesi:
28 Ekim 2023 Cumartesi günü, Almanya Hapishanelerindeki Faşist 129 A-B Yasasına Göre Tutuklu Bulunan Özgül-İhsan-Serkan-Hasan’a Özgürlük Talebiyle Yapılan Açlık Grevine bu hafta toplam 24 kişi ile Katılım Sağladık…
Açlığımızla Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler, Sevil Sevimli Güler ve Lena İleni Açıkgöz tarafından sürdürülen süresiz açlık grevine destek verdik…

Yunanistan Halk Cephesi:
Her Cumartesi olduğu gibi, 28 Ekim Cumartesi günü yaptığı açlık grevine 16 kişi Atina’dan 1 kişi de Selanik’ten dayanışma açlık grevi yaparak, faşist 129 A/B yasalarına karşı yaptıkları açlık grevi ile dayanışmalarını sürdürdüler, Direne Direne Kazanacağız!
Bulunduğumuz her yerde her cumartesi günü destek olmak. Almanya’da tutsak bulunan devrimcilerin tutuksuz yargılanmaları için 1 günlük açlık grevi yaparak destek olalım.

Fransa Halk Cephesi:
Faşist 129 a-b yasasına karşı direnen ve Almanya’da tutsak edilen devrimci tutsaklar Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin Özgürlüğünü talep eden Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler ve Sevil Sevimli Güleri desteklemek için Fransa’dan toplam 8 Kişiyle birlikte haftalık destek açlık Grevi yapıldı. 29 Ekim Cumartesi günü Direnişcilerimizin açlığı Fransa’nın çeşitli yerlerinden paylaşıldı. IHSAN CİBELİK, ÖZGÜL EMRE VE SERKAN KÜPELİ SERBEST BIRAKILSIN!

Belçika Halk Cephesi:
Belçika’da 29 Ekim Cumartesi Destek Açlık Grevinde Açlığın Koynunda Yürüyenlerin Yanındaydık. 28 Ekim Cumartesi günkü destek açlık grevine, Belçika’dan 11 kişi katıldık.
Direniş bizim direnişimizdir. Biz direnişin destekçisi değil, sahibiyiz, kendisiyiz. Alman emperyalizminin faşist 129 Yasasını gerekçe göstererek devrimcilere, anti-faşistlere karşı uyguladığı adaletsizliğe karşı mücadelemiz sürecek.

Sosyal ağlarda paylaşın