AKP avukatlara, onurlu avukatlığa saldırmaya devam ediyor…

AKP polisi “DHKP-C üyeliği” iddiasıyla cezaevinde olan Taylan Kulaçoğlu’nun yaptığı ve etiket (hashtag) faaliyetlerini ise Kulaçoğlu cezaevinde iken Avukat Tamer Doğan’ın sürdürdüğü gerekçesi ile gözaltına aldı.

Avukat Tamer Doğan: Kulaçoğlu tecritte tutuluyor, bu neyin intikamı! –  Direnişteyiz!

Taylan Kulaçoğlu ve daha bir çok muhalif, demokrat, ülkede yaşanan AKP zulmüne sessiz kalmayan kim varsa DHKP-C üyeliği ile suçlanıyor. Mayıs ayından beri hapishanede olan Taylan Kulaçoğlu hakkında yapılan suçlama hiç bir delile, hiç bir ispata dayandırılmış değil. Hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı da yok. Sadece AKP faşizminin hapse atılması yönünde talimatı var. Halen tutuklu.

Avukatı Tamer Doğan ülkemizde görülen toplumsal davalardan tanınıyor. Halkın adalet taleplerini savunan onurlu avukatlardan o da.  Hak arama eylemlerin bir çoğunda görülür hatta defalarca polis saldırısından nasibini alır. Yani mesleğini AKP’nin istemediği şekilde icra eden bir avukat… Ayrıca ÇHD üyesi olması da AKP’nin düşman ilan etmesi için yeterli sebep.

Bugün “isimsizler” operasyonu adı altında AKP’nin polisinin gerçektleştirdiği gözaltı teröründe gözaltına alındı.  Müvekkili  Taylan Kulaçoğlu 17 mayıstan beri tutuklu. Onun hashtag faaliyetlerini yapmakla suçlanıyor.

Bir kere bir avukatın müvekkilinin uğradığı insanlık dışı tecrite karşı yaptığı her şey meşrudur. Kaldı ki bu denli hukuksuz bir şekilde tutuklanmış birine uygulanan tecriti delmek için yapılan değil yapılmayan her şey suçtur! 

Asıl olarak Avukat Tamer Doğan’ın gözaltına alınması AKP iktidarının topyekün avukatlık mesleğine karşı başlattığı saldırıdan bağımsız değil. Müvekkillerinin hashtag faaliyetlerini yürütmenin yasalarda suç olduğunu gösteren hiç bir şey yok. Ya da birinin bir başkasının sosyal medya hesabının faaliyetlerini devam ettirmesinin önünde yasal bir engel yok. Ama AKP’nin derdi o değil. “biz Taylan Kulaçoğlu’nu sosyal medya faaliyetleri yüzünden tutukladık, sen o faaliyetleri sürdürüyorsun” diyor. Yani AKP’nin muhalefeti susturma çabalarını boşa çıkartmak gibi affedilmez suç işlemiş Tamer Doğan.

Asıl olarak da  tutsak müvekkillerinin hiç bir ihtiyacını karşılamaması, kendilerine uygulanan tecrite karşı hiç bir şey yapmaması, dış dünya ile koparılmış bağlarını kurmaması  için tüm avukatları tehdit ediyor…

AKP avukatlara, onurlu avukatlığa saldırmaya devam ediyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.