16 BARO’DAN AMEDSPOR’A IRKÇI SALDIRIYA TEPKİ

16 Baro adına yapılan ortak bir açıklamayla, Bursa’da Amedspor’a yönelik saldırı karşısında Amedspor ile dayanışma içinde olduklarını duyurdular.
Açıklamada, bu ırkçı saldırılara karşı önlem alınması, faaillerin cezalandırılması talep edildi.
16 şehrin baroları tarafından imzalanan ortak açıklamanın tam metnini aşağıda yayınlıyoruz:

AMEDSPOR’A YÖNELİK IRKÇI EYLEMLERİ KINIYORUZ!

Basına ve Kamuoyuna

05.03.2023 tarihinde Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan futbol müsabakası öncesinde Amedspor idarecileri, teknik heyet ve futbolcuları, kaldıkları otel önünde ırkçı bir grup tarafından hakaret ve tehdit içerikli söylemlere maruz kalmışlardır.

Bugün oynanan müsabaka esnasında da tribünlerde ırkçı taraftar grupları tarafından aynı nefret saldırıları devam etmiş,
tribünlere Kürtlere yönelik işlenen yoğun cinayetlerin faili olan JİTEM’cilerin posterleri ile 90’lı yıllarda gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlerin ve zorla kaybettirmelerin sembolü olan beyaz torosların pankartları açılmıştır.
Bu saldırılar, içeriğinden de anlaşıldığı üzere sadece Amedspor’a karşı değil Amedspor temsiliyetinde başta Kürt halkı olmak üzere tüm toplumsal kesimlere karşı işlenmiştir.

Biz aşağıda imzası olan Barolar olarak; nefret saldırılarına maruz kalan Amedspor ile dayanışma içinde olduğumuzu, yetkililerin her türlü ırkçı ve ayrımcı yaklaşım ile, nefret söylemine karşı önleyici tedbir almasını, toplumsal barışı zehirleyen bu fiillere karşı etkin bir soruşturmanın yürütülerek ihmali olan sorumlular ile faillerinin cezalandırılmasını talep ediyoruz.

AĞRI BAROSU
BATMAN BAROSU
BİNGÖL BAROSU
BİTLİS BAROSU
DERSİM BAROSU
DİYARBAKIR BAROSU
HAKKARİ BAROSU
KARS BAROSU
MARDİN BAROSU
MUŞ BAROSU
SİİRT BAROSU
ŞANLIURFA BAROSU
ŞIRNAK BAROSU
VAN BAROSU

Sosyal ağlarda paylaşın