129ab davası devam etti

Almanya’da faşist 129ab yasaları ile tutuklu bulunan 3 devrimcinin 11. duruşması bugün görüldü.
Mahkeme çıkışı 129ab komitesi tarafından yapılan açıklamadan elde ettiğimiz bilgiye göre, mahkemeye
savcılık federal polisten bir tanık getirdi.
Dijital delillerden elde ettiği sözde bilgileri aktaran polisin ifadesinde hakimlerin yardımı ve yönlendiriciliği gözlemlendi.
Tanığa sorulan sorular 3 devrimciye ceza vermeyi hedefliyordu.
Hakimlerin soruları ile yönlendirmesi yetmezmiş gibi takıldığı yerde hatırlatma yaparak, soruyu farklı sorarak tanıktan istedikleri cevapları almaya çalıştı. Mahkemede adil yargılanma hakkının açık ihlali yaşandı bugün de.

Daha sonra savcı bir tek soru sordu.
Savunmanın sorduğu sorular karşısında tanık tıkanıklık yaşadı. Sorulan sorulara verdiği cevaplar tüm yalan ifade verenlerin tavrına benziyordu.
Bilmiyorum,
Hatırlamıyorum,
Benim için bu soruların bir önemi yok!

Öte yandan savcılığa, hakime verdiği cevaplar ile savunmanın sorduğu sorulara verdiğ cevaplar arasında çelişki vardı.
Tanığın sıkıştığı yerde savcı imdadına yetişti.
“size cevap verdi ya”, “ne uzatıyorsunuz, uzatmayın” gibi müdahalelerle tanığı rahatlatmaya çalıştı.
Tanığın tekrar mahkemeye gelmemesi yönünde karar vermek isteyen mahkeme heyetine avukatlar itiraz etti.
Müvekkillerinin de soru sorma hakkı var. Burada Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin soru sorma hakkının ellerinden alınması durumu var diyerek itiraz etmesi üzerine hakimler tanığın tekrar gelebileceği yönünde karar verdi.
Bu arada tanığa bugün soru soramadı.
129ab komitesi adına mahkeme sonrası yapılan açıklamada “mahkemeler bağımsız değildir. Savunmanın bugüne kadar sunduğu hiç bir delil, dilekçe kabul edilmedi. Tam tersine verilen dilekçeler, deliller kabul edilmezken tam savcının kullandığı gerekçeler kullanıldı. Savcı ne dediyse kabul edildi. Bağımsız bir mahkeme değildir burası. Hiç bir somut bilgiye dayanmadan suçlamalar yapılıyor.

Yapılan açıklamada mahkemeye katılım çağrısı yapıldı. Mahkeme salonunu boş bırakmamalıyız.
Yarınki duruşmaya en kalabalık şekilde katılalım. Emperyalizmin bu salonlarda nasıl bir oyun oynadığını, nasıl bir tiyatro sergilediğini ve nasıl bir politik dava sürdürdüğünü görelim. Bu konuda halkımızı savcı olmak, emperyalizmin suçlarına şahitlik etmek için bu salonda olmaya çağırıyoruz. Önümüzdeki duruşmalara katılalım.” dedikten sonra, sürmekte olan süresiz açlık greviyle dayanışma çağrısı yapıldı…

Sosyal ağlarda paylaşın