Zülküf Gezen’in Cenazesine Saldırı

Zülküf Gezen’in Cenazesi gece saat 02:30’da polis ablukası altında defnedildi
Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan Zülküf Gezen Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti protesto etmek için ve Leyla Güvenin açlık grevine destek amaçlı 1 Mart’tan bu yana açlık grevindeydi. Dün gelen ölüm haberinin ardından bugün sabah ise gece yarısı polis ablukası altında saat 02:00’de Yeniköy mezarlığına defnedildiği bilgisi HDP milletvekilleri tarafından kamuoyuna verildi.
Ailesinden habersiz bir şekilde gece yarısı İstanbul Atatürk havaalanında Diyarbakır havaalanına getirilen cenaze, ailesinin dünkü “cenaze törenine katılma” çağrısını yapmasına rağmen dün gece kimsenin duymayacağı şekilde polis ablukası ve baskısı altında Zülküf Gezen defnedildi.
HDP’li Milletvekili Ayşe Acar Başaran tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Cenaze kaçırıldı. Havaaalanı girişinin hali. Cenazeye katılımımız haydutvari bir yöntemle engelleniyor. Hükümetin kararı olduğu söyleniyor, ellerinde yazılı bir karar yok.” 
Verilen bilgiye göre Mezarlığa ziyaret etmeye giden insanlara polis kalkan ve zırhlı araçlarıyla oluşturdukları barikat ile engel oluyor ve kitleye tazyikli su ile saldırıyor. 
Kutsal olan cenaze hakkı bile engelleniyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.