Zorla Müdahale İşkencedir.

AKP’ni polisi dün gece iki Grup Yorum elemanının ölüm orucu direnişini sürdürdüğü eve baskın yapan polis Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’i istekleri olmadan zorla hastaneye kaldırdı.

Direnişçilerin hayatını kurtarmak için değil, direnişi bitirmek ve iradelerini kırmak amacıyla yapılan zorla müdahale işkencesi sonucunda, geçmişte de 700’e yakın insan sakat bırakılmıştı. Bu gerçek bilinmesine ve defalarca direnişçilerin “tıbbi müdahale istemiyoruz” diye beyanlarının olmasına rağmen yapılacak bir müdahalenin işkence, kurtarmak değil sakat bırakmaya yönelik olacağına anlatan bilim insanlarının bir çok açıklaması var.

Müvekkillerinin zorla müdahale tehdidi ile karşı karşıya olduklarını duyuran Halkın Hukuk Bürosu avukatları resmi twitter hesabından “Zorla” müdahale ile sakat bırakılan yüzlerce insanın avukatlığını yaptık. Zorla müdahale işkencedir. Müvekkillerimizin müdahaleyi kabul etmediklerine dair beyanlarına rağmen onlara dokunmak suçtur. Zorla müdahale cinayettir” paylaşımını yaptı.

Grup Yorum ise twitter hesabından “Direnişçilerimiz Helin Bölek ve İbrahim Gökçek polisler tarafından kaçırıldılar! Zorla müdahale ihtimali var. Zorla müdahale cinayettir! Başlarına gelebilecek her şeyden polisler, İçişleri Bakanlığı ve AKP İktidarı sorumludur!” paylaşımında bulundu.

Helin ve İbrahim şuan Ümraniye Eğt. Araştırma hastanesinde tutuluyorlar. Sağlık durumları ile ilgili henüz net bir bilgi yok.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.