Zelensky ABD’de

İşbirlikçi Ukrayna Devlet Başkanı ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Aylardır tüm dünyayı etkileyen savaş ile ilgili yaptığı ziyaretin asıl amacı Rusya’ya karşı kullanmak için daha fazla silah ve tabii ki para istemek.

ABD’de Temsilciler Meclisinde Ukrayna’ya yapılacak yardım(!) konuşulurken, Zelensky daha fazla silah ve para kopartabilmek için lobi yapacak. Yani dilenecek.

Rusya’yı kuşatma saldırısına Rusya yönetiminin direnmesi bir savaşa dönüştü. Ukrayna’yı NATO’ya eklemek isteyen başta ABD olmak üzere tüm emperyalist devletler Rusya’ya karşı bir cephe oluşturdu. Kukla yönetimin başındaki Zelensky’nin bu ziyaretinden de çok açık bir şekilde görülüyor ki; Rusya ile savaşan Ukrayna değil, başta ABD olmak üzere emperyalizmdir.
Emperyalizmin saldırganlığı sonrası çıkan savaş bahane edilerek tüm dünyada gaz fiyatları, petrol fiyatları kat kat arttı. Petrol ve doğal gazda yaşanan artış her türlü tüketim maddesinin de artmasına sebep oldu. Tüm dünyada emekçilerin yaşamı daha fazla çekilmez hale geldi.
Ne için?
Emperyalizm istediği için.
Binlerce km uzaktan Rusya’ya karşı kullanılması için Ukrayna faşist gerici yönetimine silah yardımı yapıyor ABD emperyalizmi.
İkinci paylaşım savaşından beri yayılmacı politikalarını sürdüren, emperyalizmin denetiminde olmayan ülkeleri tehdit eden NATO’nun Rusya sınırına kadar gelmiş olması Rusya devletini meşru müdafa hakkını kullanmak zorunda bıraktı.
Aylardır Zelensky’nin Nazi özentisi askeri güçleri katliamlar, provokasyonlar gerçekleştirdi. Binlerce insan öldü milyonlarca insan zarar gördü.
Ne için?
Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkelerin çıkarları için. Rusya’yı kuşatarak sömürgeleştirmek için. Yada başk bir ifade ile istedikleri noktaya çekebilmek için.
Bu yaptıkları yetmemiş. Rusya’ya geri adım attıramadılar. Uzun süreli olacağı öngörülen çatışma halen sürüyor. Zelensky ABD kapılarında dileniyor. Daha fazla silah daha fazla para istiyor.
Emperyalistler çıkarları sözkonusu olduğunda kendilerinin de altına imza attıkları anlaşmaları çiğniyor.
Ukrayna’ya yasadışı yollardan silah veriliyor. Uluslararası hukuku yok sayılıyor.

ABD tarafındanUkrayna’ya bugüne kadar onlarca milyar dolar para verildi. Yetmemiş. Zelensky, ülkesinde Patriot savunma sistemi kurmaları için ABD Temsilciler Meclisi’ne yalvaracak.

Sosyal ağlarda paylaşın