Zehra Kurtay: Devlet o kadar zavallı ki; bana İtirafçılık dayatmaya kalktı.

Fransa (GHA)
Faşist katil devletin devrimcileri yok etme projesi olarak bilinen ve 20 Ekim 2000’de F tipi tecrit hapishanelerine karşı devrimciler bedenlerini siper ederek direnmişti. Direnişte bulunan devrimciler arasında yer alan ve zorla müdahale sonucunda sakat bırakılan, Ölüm Orucu Gazisi Zehra Kurtay sağlık nedenleri ve tedavi dolayısıyla, Fransa’ya gelmişti. Zehra Kurtay bugün yayınladığı mesajda MİT ve polisin ailesine ahlaksız işbirliği tekliflerinde bulunduğunu açıkladı.

Devrimci Zehra Kurtay yaptığı açıklamada, “2007 yılında, özgür koşullarda tedavi olabilmek amacıyla Fransa’ya siyasi iltica talebinde bulundum ve 2007 yılından bu yana Fransa’da yaşadığına dikkat çekerek, ‘Bu zaman zarfında hem Emperyalist Fransa’nın hem de Türkiye Faşizmi’nin devrimcilere yönelik uyguladığı baskı politikalarına ve yasal zorbalığına maruz kaldım. Dolaylı yollardan bu politika halen devam ediyor. Geçtiğimiz ay iki ağbim, İzmir ve Ayvalık Emniyet Müdürlükleri’ne çağrılıp, ağbimler üzerinden bana haber yollandı. Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak koşulu ile ülkeye geri gelebileceğim teklifinde bulunuldu” dedi.

‘Itirafçılık dayatması bu defa benim üzerimde denenmeye kalkıldı’

“Faşizmin, bir kurtarıcı gibi sarıldığı itirafçılık dayatması bu defa benim üzerimde denenmeye kalkıldı” diyen Kurtay, “Bu iğrenç, bu ahlaksız teklifle, ailem üzerinden bana yapılması düşünülen baskıdan medet umuldu. Zavallılar. Son yıllarda, yurtdışında yaşayan ve sadece sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları nedeniyle haklarında soruşturma açılan onlarca kişi ülkede gözaltına alındı, MİT tarafından işbirlikçilik teklif edildi, pasaportlarına el konulup aylarca rehin tutuldu ve yargılandı” ifadelerini kullandı.

“Ailemden kirli ellerinizi çekin”

Kurtay, “İnsanları korkutarak, ailelerinin evlerine giderek, üzerlerinde baskı kurarak ‘suç işliyorum’ psikolojisine sokarak devrimcilerle olan ilişkilerini kesmeye çalıştılar. Ailemin emniyete çağrılması da aynı politikanın ürünüdür. Eyy Faşizm, Ailemden, ailelerimizden kirli ellerini çek. Ailemden uzak dur. Ne hadle bana bu ahlaksız teklifi sunuyorsun ve ne hadle ailemi rahatsız ediyorsun. Seni korkutan, bu tür aciz ve zavallı yöntemlere başvurmanı sağlayan devrimci düşüncelerimizi yok etmeyi başaramayacaksın. Bunu biliyorsun. O itirafçılık politikalarını size öğreten emperyalist efendilerin de bu politikalardan sonuç alamadı. Hiçbir politikanız ‘kafamızın içindeki’ düşüncelerimizi yenemez. Biz Kazanacağız” dedi.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın