ZAFER’E TAHAMMÜLSÜZLÜK GÖZALTISI:
Sibel Balaç ve İleri Kızılaltun Gazi’de Gözaltına Alındı

Son Ölüm Orucu direnişinde 3 direnişçi, zafer kazanmış olarak tahliye edildiler:
Gökhan Yıldırım, Sibel Balaç ve İleri Kızılaltun.
Direnişçilerden Gökhan Yıldırım, düzenin kendi yasalarını, kararlarını bile çiğnenerek, gözaltına alınıp tekrar tutuklandı.
Bugün de ölüm orucu gazisi ve muzaffer direnişçilerden Sibel Balaç’la İleri Kızılaltun İstanbul’da Gazi Mahallesi’nden gözaltına alındılar.

Adil yargılanma talebiyle sürdürdükleri ölüm orucu eyleminde, infaz erteleme kararıyla tahliye edilen Sibel Balaç ve İleri Kızılaltun’un bugün tutuklanmasıyla, faşizm bir kez daha kendi kurumlarının kararlarını ayaklar altına almış oldu.
Sibel Balaç, tıpkı Gökhan Yıldırım gibi yüzlerce günh ölüm orucu yapmış ve sağlığı ciddi derecede bozulmuştu.
298 günlük ölüm orucunun ardından 12 Ekim 2022’de tahliye edilmişti, tedavisi halen sürüyordu.

Halkın Hukuk Bürosu twitter hesabından yapılan açıklamada da “Sibel Balaç ve İleri Kızılaltun’un gözaltına alındığı” bilgisi verildi.

TAYAD’lı Aileler, Direnişler Meclisi tarafından yapılan açıklamalarda Sibel ve İleri’nin derhal serbest bırakılması talep edildi.
Gökhan Yıldırım’ın ağabeyi Erkan Yıldırım, Gökhan Yıldırım’ın refakatçisi Menmet Tuncay da yayınladıkları videolu açıklamalarla iki ölüm orucu gazisinin derhal serbest bırakılmasını talep ettiler.

Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sibel Balaç ve İleri Kızılaltun’un gözaltına alınması üzerine yaptığı paylaşımda “‘İlla tekrar içeri alacağız’ ısrarı mı bu?” diye sordu.

Haberin Videoları:
https://twitter.com/i/status/1651590020849979395
https://twitter.com/i/status/1651628567896244224
https://twitter.com/i/status/1651615757912948737

Sosyal ağlarda paylaşın