Çivi Yazısı

Bu yazı Yurt Gazetesi’nden alınmıştır.

İki devlet, bir millet, bir de doların yeşili!

İsrail karşıtlığı, Filistin meselesi eğreti duruyor İslamcıların üzerinde. İsrail ile iyi ikili ilişkiler kovalayan AKP’lilere Filistin gömleği bol geliyor. Bu yüzden belki de hepsi HAMAS’a sarılıyor yalnızca.

04-11-2023 09:47

İki devlet, bir millet, bir de doların yeşili!

“Bir gün olur mutlaka” başlığını atmış Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, belli ki Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” çıkışından etkilenmiş.

Miting yapıp köşelerine çekilen iktidar ve yandaşları yalnızca hamasi söylemlerle nutuk çekerek Filistin meselesine değiniyorlar. Taşgetiren de mitinge katılanlardan ve diyor ki:

“Netanyahu duymuştur bir gece ansızın geleceğimizi. “Mehmetçik Gazze”ye haykırışlarımızı. Netanyahu’nun İşaya kehanetine ilişkin sözlerinin sadece Filistin için değil Türkiye için de tehdit anlamı taşıdığına inandığımızı… Bahçeli’nin Mescid-i Aksa tutkusuyla askere yazılmaya hazır olduğunu da duymuştur. Amma zalim, alçak, hain, gaddar…. bildiğini okumaya devam ediyor.”

İsrail karşıtlığı, Filistin meselesi eğreti duruyor İslamcıların üzerinde. İsrail ile iyi ikili ilişkiler kovalayan AKP’lilere Filistin gömleği bol geliyor. Bu yüzden belki de hepsi HAMAS’a sarılıyor yalnızca. Erdoğan, “HAMAS terör örgütü değil bir mücahid hareketidir” diyor.

Sadece ülkemizde değil; İsrail ile barış görüşmeleri sürdüren, ticaret hacminin ibresini yukarı çeviren, ABD güdümündeki “İslam Dünyası”na da Türki Cumhuriyetlere de ağır geliyor bu mesele.

Suudi Arabistan’da devlet desteğiyle düzenlenen dünyanın en büyük festivali “Riyadh Season”, Birleşik Arap Emirlikleri’nde kutlanan “Cadılar Bayramı”… İslam dünyasının duruşu belli. AKP Türkiyesi’nde ise Cumhuriyet’in 100. Yıl etkinlikleri sindirilmeye çalışıldı, neden sonra geri basıldı; bir gün önce Gazze mitingi düzenlemek kaydıyla.

“İslam dünyası” dediğimiz varlık, en azından halklar planında Filistin’in acısını paylaştı daima.” diyor yine de Taşgetiren.

Devam ediyor:

“Ben, mesela Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” söylemini gerçekten yaşamak istediğine inananlardanım. Filistin için içten yandığına da inanırım.”

İnanmanın, hayal kurmanın, “bir gece ansızın…” efelenmelerinin ucu bucağı yok.

Gerçekler ise hayallerin aksine gayet sarih:

21 Ekim günü, bir milyon varil Azerbaycan petrolü Adana’daki Ceyhan Limanı’ndan İsrail’e doğru yola çıkıyor. Bir milyon varil petrol taşıyor İsrail’e. Hamas’ın Aşkelon’daki limana saldırısı sonrası zarar gören petrol sevkiyatını kompanse etmek adına, petrol ithalatında uzun süredir atıl durumda olan Eilat Limanı kullanılmaya başladı. Filistin’in üzerine çökmeye ABD’nin tavsiyesiyle kısa bir mola veren İsrail’e Azerbaycan petrolü limanlarımızdan akıyor. İsrail’in ölüm makinalarının yakıtlarına aracı oluyoruz.

Siz Gazze mitinginde haykırırken.

Bırakın masalı, bırakın efelenmeyi.

“İki dövlet, bir millet”; ha bir de doların yeşili!

Ahmet Taşgetiren

Sosyal ağlarda paylaşın