Yunanlı Arama Kurtarma Ekibine Gözaltı!

Yunanistan’dan Türkiye’ye arama kurtarma çalışmalarına gelen Alexis, Takis ve Mihail isimli gönüllüler 17 Şubat öğlen saatlerinde TEM şube polisleri tarafından gözaltına alındı.


Yunanistan ve Türkiye halklarının dayanışmasını büyütmek için Yunanistan’dan gelen üç kişilik ekip, depremden sonra bölgede oluşturulan halkın gücü komiteleriyle beraber kurtarma çalışmalarına katıldılar. Antakya Armutlu Mahallesi’nde arama kurtarma çalışmalarına katılan Alexis, Takis ve Mihail bugün Armutlu Mahallesi’ne baskın yapan TEM polisleri tarafından gözaltına alındılar.

Halkın dayanışmasının önüne geçmek için nasıl da canhıraş çalışıyor AKP’nin polisleri. Ama on binlerce insan imdat diye bağıra bağıra can verirken devlet yoktu veya yetersizdi. Bu gözaltılar AKP faşizminin şekillenişinin asla halkın yararına olmadığını, halka karşı olduğunu tekrar gözler önüne seriyor. AKP’nin iflah olmaz halk düşmanı olduğunun açık ispatı. Kurtarma çalışmalarına katılanlara saldırıyor, gözaltına alıyor.

AKP bu şekilde halkların dayanışmasının önüne geçmeye çalışıyor. Bunun, AKP’nin deprem sonrası temel politikası haline geldiğini görmek mümkün. Buna karşılık bu katliamdan sonra, halkın örgütlenerek mücadele etmesi, bundan sonra yaşanacağı öngörülen depremlerde ölmemek için zorunluluk. Halkın Gücü Komiteleri halkın dayanışmasının ve birliğinin gücü olacak. AKP korku ile saldırmaya başladığına göre bunu görmüş ve korkuya kapılmış olmalı…

Sosyal ağlarda paylaşın