Yunanistan’ın Tutuklama Terörü Sürüyor:

Türkiyeli devrimci Sinan Oktay Özen, bugün Atina’da yolda yürürken gözaltına alındı.
Sinan Oktay Özen’in, şu anda Exerhia Karakolu’nda tutulduğu, pazartesi günü giyabi tutuklama kararının yerine getirilmesi amacıyla mahkemeye çıkartılacağı öğrenildi.

ÖZEN’İN GÖZALTINA ALINMA BAHANESİ:
Sinan Oktay Özen’e de, Yunanistan’daki pekçok Türkiyeli devrimci gibi, Halkida’da yapılan bir yaz kampı sırasında yapılan polis baskınında polise direnmekten, “devlet malına zarar vermek”ten ceza verilmişti.
“Hafif hüküm” kapmasındaki bu tür cezalar, normal olarak Yunanistan’da bir tutuklama gerekçesi sayılmıyor. Ancak Yunanistan faşizmi, ABD emperyalizmi ve Türkiye faşizmiyle yaptığı işbirliği sonucunda, bu cezaları tutuklama terörünün gerekçesine dönüştürdü.

YUNANİSTAN HALK CEPHESİ’NDEN AÇIKLAMA VE ÇAĞRI:
Yunanistan Halk Cephesi tarafından Sinan Oktay Özen’in gözaltına alınmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada “Yunanistan devleti emperyalizmle ve faşizmle işbirliği yaparak Halk Cephelileri “hukuk terörü” ile sindirmeye çalışıyor.” denildi.
“Emperyalizmin ve İşbirlikçilerinin Hukuk Terörü Bizi Yıldıramaz!” başlıklı açıklamada, şunarn vurgulandı:
“Yunanistan… yeni tutuklamalar, yeni davalar ve soruşturmalarla, komplolarla emperyalizme ve faşizme yardakçılık ediyor.
Devrimci düşüncelerimizi ve devrimci görevlerimizi korumaya ve yerine getirmeye devam edeceğiz. Hiçbir saldırı, hiçbir hukuk terörü bizim devrimci görevlerimizi yerine getirmemizi engelleyemez.
Tüm Yunan Halkını, Yunan Solunu, Türkiyeli Halkımızı, dostlarımızı saldırıya karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın