Yunanistan’da ZAFER Toplantısı:
ZAFER DİRENİŞİNDİR!

Tarihe bir zafer resmi daha armağan edildi.
Kısa süre önce ölüm orucu direnişcileri Sibel Balaç, Gökhan Yıldırın, İleri Kızılaltun’un mücadele tarihine armağan ettiği zafer basın toplantısı, bu kez Atina’daydı.
Sibeller’in, Gökhanlar’ın, İleriler’in tarihe verdiği resmin aynısı, Atina’da da dünya halklarının karşısındaydı.

96 günlük açlık grevi sonrasında tahliye edilen Türkiyeli 10 Devrimci, Atina’da bir basın toplantısı yaparak, tutsaklık sürecini ve direnişin zaferini anlattılar. Basın toplantısının ardından da Eksarhia semtinde bulunan dernek binasının önünde zafer kutlaması yapıldı. Katılanlara zafer tatlısı ikram edilerek, hep birlikte halaylar çekildi.

7 Ekim 2022 tarihinde süresiz açlık grevine başlayan Türkiyeli 11 devrimci tutsağın tutuksuz yargılanma talebi, 10 Ocak 2023 tarihinde görülen temyiz duruşmasında kabul edildi.
Bu kararın ardından Ali Ercan Gökoğlu, Şadi Naci Özpolat, Burak Ağarmış, Halil Demir, Hasan Kaya, İsmail Zat, Anıl Sayar, Sinan Çam, Harika Kızılkaya ve Hazal Seçer, 11 Ocak’ta tahliye edildiler. Türkiyeli 11 devrimciden Sinan Oktay Özen’in tutsaklığı sürüyor.
Tahliye edilen tutsaklar, 14 Ocak’da, Yunanistan Halk Cephesi binasında düzenledikleri basın toplantısıyla 97 gün süren direnişlerini ve zaferi anlattılar.

Basın toplantısı, 11 Türkiyeli devrimcinin özgürlüğü için kampanya yürüten Anti-Emperyalist Cephe temsilcisi Konstantina Kartsioti’nin konuşmasıyla başladı.
Basın toplantısında tahliye edilen devrimciler tek tek söz alarak, direnişin ve mahkeme sürecinin farklı farklı yönlerini anlattılar.
Basın toplantısında tutsakların avukatı Thanasis Kampagiannis de bir konuşma yaparak, tahliye kararının direnişin sonucu olduğunu vurguladı.
(Konuşma metinleri, sayfamızda ayrıca yayınlanmıştır.)

Basın toplantısına gazeteciler, Yunanistan solu ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinden de katılanlar oldu.
Tahliye edilen devrimci tutsaklardan Hazal Seçer, rahatsızlığı nedeniyle basın toplantısına katılamadı.

Basın toplantısı, dünya halklarının özlediği bir zaferin belgesi olarak tarihe geçti.

Sosyal ağlarda paylaşın