Yunanistan’da Genel Greve Devam!

Yunanistan’da dün ve bugün, onbinlerçce işçi, asgari ücretin yükseltilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle ülke genelinde greve gitti.
Dün -Salı günü- basın çalışanlarının direnişiyle başlayan grev, bugün toplu taşıma sektöründe çalışan işçilerle devam etti.

İşçi Sendikaları Konfederasyonu GSEE’nin çağrısıyla işçiler Yunanistan çapında 24 saatlik genel grev yaptılar.
Metro, tramvay, banliyö treni gibi toplu taşıma araçları, başkent Atina’da 24 saatlik greve giderken otobüsler ise sadece belirli saatlerde çalışma kararı aldı.

Yunanistan’ın en büyük sendikası olan GSEE’nin başkanı Yiannis Panagopoulos grev öncesinde basın toplantısı düzenleyerek, “adil ücret” mücadelesi verdiklerini belirtti.
Panagopoulos, hükümetin tüm halka yalan söylediğini belirterek şöyle dedi:
“Kurtarma paketleri sırasında bize (önlemlerin) Yunanistan yeniden ayağa kalkana kadar sadece birkaç yıl süreceği söylendi. Şu anda olan bu değil. Çalışma yasalarını, kolektif ve bireysel çalışma haklarını yeniden tesis etmenin hiçbir maliyeti yoktur. Ve bu bize adil ücret arayışımız için gerekli araçları sağlar”.

BASIN DA GREVDEYDİ

Yunanistan’da basınemekçileri de dün grevdeydiler. Grevle birlikte televizyonlarda ve radyolarda haber akışı durduruldu. internet sitelerinde iş yavaşlatılırken, yazılı basın çalışanlarının dün grev yapmaları nedeniyle gazete bayilerinin rafları bugün boş kaldı.

Sosyal ağlarda paylaşın