Yunanistan’da Doktorlar Grevde: “Sağlık ticaret değildir, kamusal haktır!”

Yunanistan’da devlet hastanelerinde görevli doktorlar, kadro, maaş artışı ve kamu sağlığının güçlendirilmesi talebiyle 48 saatlik greve gitti.
Grevin ikinci gününde doktorlar, Atina’da Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGE) tarafından gercekleştirilen grevde ve gösterilerde, “kalıcı kadro istihdamı, maaş artışı ve kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi” talep edildi. Yunanistan Laboratuvar Doktorları Federasyonu da (PERGI) doktorların eylemlerine destek verdi.

Sağlık Bakanlığı önünde gerçekleştirilen eylemde, doktorlar, “Sağlık ticaret değildir, kamusal haktır” ve “İş güvencesi, onurlu ücret istiyoruz” yazılı pankartlar taşıdılar.
OENGE temsilcileri tarafından yapılan konuşmalarda, hükümetten tüm kademelerde maaşlara yüzde 20 zam yapılması, nöbet ücretlerinin iki katına çıkarılması ve sağlık çalışanlarına vergi muafiyeti verilmesi talepleri dile getirildi.

Sosyal ağlarda paylaşın