Yunanistan’da Anarşistler ölüm orucu direnişçilerine destek için Türkiye diplomatının arabasını yaktı

Selanik’te Anarşist Eylem Örgütü ölüm orucu direnişçilerine destek için eylem yaptı. Anarşist Eylem Örgütlenmesi  eylemi aşağıdaki açıklamayı yaparak üstlendi.

Türk faşist devleti Nisan ayı içerisinde 2 açlık grevcisini katletti. 3 Nisan’da devrimci Helin BÖLEK’i ve 24 Nisan’da devrimci Mustafa Koçak’ı. Aynı zamanda İbrahim Gökçek’ e de ölümüne işkence yapmaya devam ediyor. 30 Nisan’da Selanik’te Halkis caddesindeki, Türkiye diplomatik güçlerine ait aracı kundakla eylemini üstleniyoruz. Sizin adınıza iktidarın uşaklarından hesap soracağımıza söz veriyoruz.

Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, müzik grubu olan Grup YORUM’un faşist Erdoğan hükümeti tarafından maruz kaldıkları baskıcı teröre karşı aylardır sürmekte olan bir mücadele başlattılar. Terörist olarak lanse edildiler, tutuklandılar ve ardından açlık grevine başladılar.Tahliye olduktan sonra da, grubun diğer üyelerinin serbest bırakılması amacıyla açlık grevini sürdürdüler. 10 Mart tarihinde, özel polis güçleri tarafından direnişevine baskın düzenlendi ve iki açlık grevi direnişçisi kaçırıldı. İki gün sonra Helin ve İbrahim zorla müdahale işkencesine tabi tutuldu. Ancak onlar başeğmeden mücadelelerini sürdürdüler. Helin 288 günlük açlık grevinin ardından şehit düşerek, mücadelenin sembolü oldu. Aynı zamanda İbrahim’de gün be gün ölüme doğru ilerliyor. Helin’in cenazesi, mücadele alanına dönüştü, özel güçler devrimcilere saldırdı, gözaltına alıyor, açlık grevcinin ölü bedenine dahi saygısızlık yapıldı.

Mustafa Koçak, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın katillerine yardım etmek ve korumaktan sorumlu savcı Selim Kiraz’ı ölüme mahkum eden DHKC hücresine silah temin etme iddiasıyla tutuklandı. Ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, yoldaşlarını ihbar etmesi için, polisler, özel timler ve istihbarat servisinin elemanları tarafından psikolojik ve fiziksel işkenceye uğradı, cinsel tacize maruz kaldı. Ancak o, boyun eğmedi ve açlık grevine başladı. … O da Grup Yorum’daki yoldaşlarıyla birlikte zorla müdahale için kaçırıldı. Ancak orada da direndi, hastanenin yatağında elleri kelepçeyle bağlı haldeyken, her seferinde doktorların bağladığı serumu koparttı.297 günlük açlık grevinin ardından boyun eğmeden, isyancı bir şekilde öldü.

Erdoğan faşizmine karşı İBRAHİM GÖKÇEK, boyun eğmeden mücadelesini sürdürüyor. Ve bu mücadele ve direniş tüm dünyanın sınırsız desteğini hak ediyor.

 ”Yolumuz uzun ve zorlu ancak sonuna varmalıyız”

Milliyetçi söylem ve anlatımlardan uzakta hepimiz çağdaş bir soykırımın tanıkları oluyoruz. Türk devletinin ölüm politikası (devletlerin her seferinde sosyal temeldeki katletme politikası) binlerce insanı kana boğuyor. Türkiye ‘nin yollarında halkçı devrimcileri darp etme, gözaltılar, (Adana’da 17 yaşındaki Suriyelinin 27 Nisan tarihinde, sokağa çıkma yasağını çiğnediği için katledilmesi gibi) Yunan Türk sınırında pazarlık konusuna dönüştürülen ve kuşatılan binlerce göçmenin varlığını ortaya çıkarıyor. Her politik mültecinin afişe edilmesi onlara yönelik insan avcılığı, Avrupa metropollerinin kabullenmemesi, tutuklananların kapatıldıkları mekanlarda maruz kaldığı işkenceler, kötü muameleler, Suriye topraklarındaki kaçırmalar, infazlar ve bombalamalar, insanlığı kana buluyor. Tarihe karşı bunlara cevap verme sorumluluğumuz var.

Faşist Erdoğan iktidarı, direnen ve boyun eğmeyen her sesi susturmak istiyor. Helin ve Mustafa’nın sesi bundan sonra her mücadele alanında yer alacaktır. Çünkü devrimciler hayatlarını, ellerindeki bir mikrofonla, bir bayrakla, bir silahla bir ideal için veriyorlar. Helin ve Mustafa’nın fedası hiçbir zaman unutulmamalıdır. Çünkü devrimciler, katillerini haklı çıkarırcasına fedaları unutulduğu zaman ölürler. Ve tarihi belleğin sorumluluğu hepimizi toplu olarak kapsıyor.

Her gözyaşı, bir fırtına olup özgürlük düşmanlarını boğacak. Her hıçkırık, hesap sorma sözü olacak. Ortak düşmanlarımızın şehit ettikleri sizler, dünyanın yüreğinde açan filizler olacaksınız. Yarın da şafaktan önce hesapları sorulacak. Buna inanın ve uyanın. uyanın yoldaşlar.

HELİN BÖLEK VE MUSTAFA KOÇAK’A SAYGI. İBRAHİM GÖKÇEK’E GÜÇ!

HALK CEPHELİ DEVRİMCİLER İLE DAYANIŞMAYA!

DEVRİMCİ ADALET HER SAVAŞ SUÇUNU ACIMADAN YARGILAYACAK!

ANARŞİST EYLEM ÖRGÜTÜ

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.