Yunanistan’da 4500 kişi Faşizme Karşı Şarkılarını Haykırdı

(21 temmuz’da gerçekleşen konser haberini geç de olsa yayımlamayı önemli buluyoruz)

Atina Kesaryani Atış Poligon’unda 21 Temmuz Salı günü çok anlamlı bir konser düzenlendi. Grup Yorum Ve Ölüm Orucu Direnişçileri İle Dayanışma Konseriydi bu.

Konser öncesinde Halk Cephesi, Grup Yorum, Anti Emperyalist Cephe, Yunanistan Grup Yorum İle Dayanışma Komitesi ve Yunanistan’da tanınmış bir sanatçı- oyuncu olan Ελένη Γερασιμίδου (Eleni Yerasimidu)’nun katıldığı bir panel düzenlendi.

Yıllar öncesinde vatanını bağımsızlığı için mücadele edip şehit düşen 200 Yunanlı Komünist’in vuruldukları yerde özgürlük ve direniş türkülerini söylemek için Atina’daydı Grup Yorum.

Panel başlayacağı zaman sözü ölüm orucu gazisi Ferhat Ertürk aldı ve Yunanca yaptığı konuşmada şu an süren ölüm orucu direnişinin hangi aşamada olduğunu, destekleri ve dayanışmaları için tüm Yunan halkına teşekkürlerini dile getirdi. « Dayanışma ile şehitlerimizin hayallerini gerçek kılabiliriz” dedi.

Ferhat Ertürk’ün konuşmasının ardından Halk Cephesi konuşması yapıldı.

Halk Cephesi konuşmasında neden ölüm orucu direnişine başlandığına direnişin bugüne kadarki sürecine ve dayanışma ile direnişini nasıl büyüteceğimize değinildi. Direnmenin zorunluluk olduğu ve faşizme karşı direnişin haklı ve meşru olduğu anlatıldı.

Halk Cephesi konuşmasının ardından konsere katılan Grup Yorum söz aldı ve öncelikle “Faşizme karşı vatan toprakları için savaşmış, halklarının bağımsızlığı için şehit düşmüş 200 Yunan Komünist kardeşlerimizin ve onların yanında bizlerin adalet mücadelesini veren, türkülerimizi söylemek için şehit düşen Helin, Mustafa ve İbrahim’in anısı önünde saygıyla eğilerek buraya gelen herkese kucak dolusu Merhabalar…” diyerek konuşmaya başladı.

Ölüm orucu direnişi ve Grup Yorum ile dayanışmak için sahneye çıkan her sanatçı, Grup Yorum’un ve şu an sürmekte olan ölüm orucu direnişini selamladı.

Sırasıyla Grup Yorum ile dayanışma amaçlı, Ρωμιοσύνη (ROMİOSİNİ), Αλέξανδρος Κτιστάκης (Aleksandros Ktistakis), Αλκίνοος Ιωαννίδης ( Alkionas Yuannidis), Κώστας Φωτόπουλος (Κostas Fotopulos)   ve  geleneksel halk türküleri halk orkestrası sahne aldı..

4500 kişinin katıldığı bu konser bizlere direnişiminiz gücünü ve yapabileceklerimizi enternasyonal devrimci dayanışmayı ve direnişin rüzgarlarının Anadolu topraklarından Yunanistan’a estiğini gösterdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.