Yunanistan’da 11 Devrimci Tutsağa İşkence

Bugün Yunanistan’da görülen 2. Mahkeme’ de, 11 Türkiyeli Devrimci işkence yapılarak hücreye alındılar.

Duruşmaya verilen yarım saat arada, hukuksuz bir şekilde hücreye götürülmeye çalışan 11 Devrimci Tutsak bu hukuksuzluğu kabul etmedi. Bunun üzerine 11 devrimci tutsak işkence ile hücrelere götürüldü.

Mahkemeye katılan izleyiciler olaya sesiz kalmayarak slogan atarak Yunanistan faşizminin devrimcilere işkence yapmalarına müsaade etmediler.

Daha sonra geri getirilen tutsaklar mahkeme heyetine işkence izlerini gösterdi. Avukatlar bu saldırıya mahkemenin göz yumduğunu ve mahkemenin bu atıl tutumunu şikayet edeceklerini söylediler.

Mahkeme başkanı önce işkenceden bilgisi olmadığını sonra da asıl polisin parmağının kırıldığını söyledi. Mahkeme heyeti göz yumdugu işkence ile bu davada tarafını belli etti.
Hakim ayrıca hapishane kampüs içerisindeki duruşma salonunda devam eden yargılamanın güvenliğinden sorumlu olmadığını söyledi.

Bunun üzerine avukatlar mahkemenin hapishanenin salonunda olamayacağını, bu duruma sebep olanları ve hakimleri şikayet edeceklerini bildirdiler..

Mahkeme heyeti işkence ve bu usulsüz kurulan mahkemeye yönelik itirazları duymazdan gelerek mahkemeyi yapılan sanıkların olmayan maskeleri sebebi ile erteledi . Devrimcilerin maskeleri polislerin saldırısı esnasında yırtıldı. Duruşma yarın ( 9 Temmuz) sabah saat 09.00da görülmeye devam edecek…

Tutsaklardan Sinan Oktay daha önce kalp ameliyatı olmuştu ameliyatlı olduğu halde göğüs kafesine yumruk vurdular o yüzden fenalaştı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın