YÜKSEL’İN İNTİKAMI! Gülmen’in Gözaltı Süresi 8 Güne Çıkarıldı


Üç gün önceki, 7 Ağustos tarihli haberimizde, Nuriye Gülmen ve beraberindekilerin İdil Kültür Merkezi’nden gözaltına alınmasıyla ilgili haberimizi, “Yüksel’in İntikamı Mı?” başlığıyla vermiştik.
Cevabı işkenceciler verdi.
Nuriye Gülmenler’in ve birlikte gözaltına alınanların gözaltı süresi 8 güne uzatıldı.

Nuriye Gülmen, Grup Yorum üyeleriyle radyo programı ve röportaj yapmak için 5 Ağustos’ta İdil Kültür Merkezi’ndeydi.
Aynı gün polis, İdil Kültür Merkezi’ne baskın düzenledi. Baskında Kültür Merkezi talan edilirken, Nuriye Gülmen’in de içinde bulunduğu altı kişiyi işkenceyle gözaltına alındı.
İşkence için ilkin 4 gün gözaltı süresi alındı.
Bu sürenin sonunda gözaltına çıkarılacakları belirtilmesine rağmen, çıkarılmadılar. Tersine, avukatlarıyla görüştürmeden “mahkemeye” çıkardılar ve gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.
İlk uzatma yetmedi, bir kez daha uzattılar. ve şimdi bir kez daha.

Direnişler Meclisi: 8 Günlük Gözaltı, Suç Yaratmak Amaçlıdır!

 


Direnişler Meclisi tarafından yapılan açıklamada, gözaltı koşullarıyla ilgili şunlar belirtildi:
“Gözaltında tutuldukları ilk gün kendilerine su verilmediği için musluktan su içmek zorunda kalmışlardır. İlerleyen günlerde avukatlar kendilerine su vermiş ancak musluktan su içmelerinden kaynaklı mide bulantısı, halsizlik ve kusma gibi şikayetleri devam etmektedir. Direnişler Meclisi emekçimiz Nuriye Gülmen dahil gözaltına alınan altı kişi o an orada bulundukları için gözaltına alınmışlardır. Gözaltına alınanlardan hiçbiri hakkında arama kararı bulunmamakta, gözaltı öncesinde hayatlarını normal şekilde devam ettirmektedirler. Nuriye Gülmen dahil tüm gözaltılar hakkında verilen toplam 8 günlük gözaltı süresi, suç yaratmak için zaman kazanma taktiğidir. Kültür merkezinde bulunmak suç değildir.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.