“Yüksel Direnişini Bitiremeyeceksiniz”


“Yüksel direnişçileri KHK karanlığına ışık olanlardır… Yüksel Direnişini bitiremeyeceksiniz”

13 Ağustos sabahı, faşizm, Yüksel Direnişi’ne karşı saldırıya geçti. Saldırı, bir gün önce Nuriye Gülmen’in tutuklanmasının devamıdır. Yüksel, faşizmle halk arasındaki bir irade savaşıdır. Faşizm bu irade savaşında, direnenlerin iradesini kırmak için defalarca saldırdı. Komplolar kurdu. Yüksel direnişini halk nezdinde mahkum etmek için Erdoğan’ın ağzından açıkkalmalar yaptı. İçişleri Bakanlığı yalan dolandan ibaret broşürler yayınladı. Bıkmadan usanmadan her gün saldırdılar, direnişçileri her gün gözaltına aldılar.

Fakat.. direnişçiler de bıkmadılar, uzanmadılar. Faşizm onlara boyun eğdiremedi. Tersine faşizm onları güçten düşürmek istedikçe güçlendiler. Fayşizm onları tecrit etmek istedikçe çoğaldılar.

1374. gün…

Yüksel direnişçisi 7 kişinin evlerinin sabah basılarak gzaltı alındı gündü. Baskınlar, gözaltılar, Yüksel’i bitirmek içindi. Bitmedi. O gün, Yüksel Direnişçileri, Ankara polisinin işkencehanelerinde iken, akşam açıklaması saatinde biri çıktı Yüksel’e…. Haykırdı dünyaya: “Yüksel direnişçileri KHK karanlığına ışık olanlardır… Yüksel Direnişini bitiremeyeceksiniz” Yüksel Direnişi 1374. gün akşam açıklaması, tarihe inanç ve kararlılığın açıklaması olarak geçti. Açıklamayı Merve İnanç yaptı, Merve’nin dilinden tarihe bu sözler kazındı: “Yüksel direnişçileri KHK karanlığına ışık olanlardır… Yüksel Direnişini bitiremeyeceksiniz”.

Ey AKP… duydunuz mu bu sözü? Yazdınız mı bir kenara? Siz duymasanız da dünya halkları duydu. Yazmadıysanız da tarih yazdı. Dün Yüksel direnişinin 1374. günüydü. tarih ve halklar gördü ki, direniş sürüyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.