Yüksel Direnişçisi Nazan Bozkurt ‘a Gıyabında Ev Hapsi!

Yüksel direnişi tüm baskılara rağmen sürüyor. İşlerinden bir gece de haber verilmeden ihraç edilen Yüksel direnişçileri 1310 gündür direniyor. Her gün öğlen-akşam açıklaması yaparak meydanlarda direniyorlar. Her gün işlerinden haksız ve hukuksuzca atıldıklarını dile getiriyorlar. Bununla beraber ülke gündemin de ne varsa onları da alanlarda anlatıyorlar.

Dün de Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten atılan Nazan Bozkurt 1310 gündür olduğu gibi yine alandaydı. Her gün alanlarda “İşimi İstiyorum” dediği için dün gözaltına alındı. Dün gece çeşitli bahanelerle serbest bırakılmayıp geceyi nezarethane de geçiren Yüksel direnişçisi Nazan Bozkurt bugün hakim karşısına çıkarılmadan “gıyabında” ev hapsi verildi.

Ev hapsi verilerek Yüksel direnişini durdurabileceğini düşünen hakimler yanılıyor. Çünkü KHK’larla işinden haksız hukuksuz bir şekilde atılan sadece Nazan Bozkurt değil. 40 bini aşkın kamu personeli bir gecede işsiz bırakıldı ve yargı yolları kapatıldı. Bu haksızlıklara karşı Yüksel direnişi bir örnek teşkil ettiği için bu kadar baskı görüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.