YÖNETEMEYEN DE KATLEDEN DE AKP FAŞİZMİDİR. DEPREMLERDE YOKSUL HALKI, HAPİSHANELERDE TUTSAKLARI KATLEDEN AKP’DİR!

6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası bir haber yayılmıştı ancak net bir bilgi yoktu. Habere göre depremin yaşandığı hapishanelerde ailelerinden haber alamayan tutsaklar isyan çıkartmıştı. Ve tutsaklara ateş açılmıştı. Bugün itibari ile bu bilgi resmen onaylanmış bulunuyor. Konuyla ilgili Devrimci İşçi Hareketi bir açıklama yayınladı. Devrimci İşçi Hareketi’nin açıklamasını olduğu gibi yayınlıyoruz:

6 Şubat günü merkez üssü Maraş olan ve 10 ilde etkili şekilde hissedilen depremde son yapılan açıklamalara göre 12 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetti. Daha ilk günden bu yana yansıyan her görüntüde AKP faşizminin halk düşmanı politikalarını ve yönetememe krizini görüyoruz, görüyor halkımız. Bu görüntülerden birisi de hapishanelerden yansıyor. İlki Malatya T Tipi Hapishanesi’nden yansıyan görüntülerde yerde yaralı şekilde yatan tutsaklar vardı. Görüntülerde elleri ters kelepçeli tutsaklara,  askerin “kaçmaya çalışırsınız haa” diye bağırdığını görüyoruz. İkinci görüntü ise Hatay T Tipi Hapishanesi’nden. Ellerinde ki kalaslarla, joplarla tutsakların başında duran askerler ve görüntüyü kaydeden kişinin “video çekiyoruz, vurmak yok” dediğini duyuyoruz. Bu görüntülere rağmen Adalet Bakanlığı’nın ilk yaptığı açıklama inkar olsa da, dün Ceza ve Tevkifevleri Müdürlüğü’nün açıklamalarında tutsakların öldüğü ve yaralandığı kabul edilmiştir.

Yapılan açıklamada halka, tutsaklara düşmanlık satırlardan taşmaktadır.
“Yasal mevzuat çerçevesinde gerekli müdahale yapılmıştır” diyerek yaptıkları katliamı yumuşatmaya çalışsalar da bu nafile bir çabadır. “Yasal Mevzuat” kan dökmek, kurşuna dizmek, kalaslarla, joplarla dövmek değildir. Eğer öyle görüyorsanız buna “Yasal Mevzuat” demeyin. Düşman Hukuku deyin yada açık açık KATLİAMCIYIZ deyin…

Eli kolu bağlı tutsakları, gece yarısı uykularda yoksul halkı katleden sizsiniz…

Katliamlarınızın Hesabını Soracağız!!!

DEVRİMCİ İŞÇİ HAREKETİ
09.02.2023

Sosyal ağlarda paylaşın