Yine Zırhlı Araç, Yine Çocuk ; Viranşehir’de zırhlı araç 5 yaşındaki çocuğu ezdi

AKP’nin polisi yine bir çocuk çiğnedi.

Yine süratli giderken önüne çıkan çocuğu ezdi.

Bu kaçıncı ?

 Urfa’nın Viranşehir ilçesinde akrep tipi zırhlı araç 5 yaşındaki Nure Dikçe’ye çarptı. 5 yaşındaki Nure ameliyata alınırken, durumun ciddi olduğu aktarıldı.

Kürt illerinde polis çocuk katletmeye doymuyor. 10 yılda benzer şekilde 20’ye yakın çocuk polis araçlarının altında kalarak can verdi.

Bu yaşanan bir kaza değildir. Bu devletin çocuk katliamı politikasının devamıdır. Yoksa bu kadar çocuğun ezildiği bir ülkede polislerin böylesine kalabalık caddelerde hızına dikkat etmesi gerekirdi. Değil sürat yapmak araçları ile kalabalık yerlerden geçmeleri dahi yasaklanırdı.
 

Ama hayır. AKP faşizminin çocukların zırhlı araçlar altında kalmasına yönelik bir önlemi yoktur. Aksine çocukları ezen polislere tek bir gün dahi ceza verilmemiştir. Ve bu katliamlar devam etmektedir.

Bugün yaşanan olayın sonucunda küçük Nure’nin hayatını kaybetmediği haberi sevindiricidir. Umuyoruz en yakın zamanda sağlığına kavuşacaktır. Ancak yine de bir çocuğun ezilmesi öldürmeye kasıttır. Bunun başka türlü bir açıklaması yoktur…

Sosyal ağlarda paylaşın