Yine Tutukladılar…

Grup Yorum elemanları çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar.

4 güne yakın süre gözaltında tutulan Sultan Gökçek, Bergün Varan ve Tuğçe Tayyar tutukluluğa sevk edildi ve sulh ceza hakimi karşısına çıktı.

Sultan Gökçek, Bergün Varan ve Tuğçe Tayyar savunmalarında;

“Grup Yorum üyesi olmak, halk için sanat, halk için üretim yapmak suç değildir, İdil Kültür Merkezinde bulunmak suç değildir.”

“İdil Kültür Merkezinde kültür sanat faaliyetlerimize, halkımız için üretmeye devam edeceğiz. Halk korolarımızı yetiştirmeye, konserlerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Artık Türkiye’de mahkemeler, yargıçlar işlevini yitirmiş durumda. Mahkemeleri olan her hangi bir ülkede, bir insanın suçsuz veya suçlu olduğuna hakimler karar verir. Onu serbest bırakan da hakimlerdir.

Ama ülkemizde hakimlerin kararlarının hiç bir yaptırımı yok. Bir kalem memuru bile hakimin hükmünden daha etkili oluyor. Biri hakkında verdiği tahliye kararı uygulanmayabiliyor. Hakkında beraat veya tahliye kararı verdiği insanı ya hiç tahliye etmeden yeni bir tutuklama kararı çıkartıyorlar ya da hapishane kapısının önünden gözaltına alınıp, hakkında tekrara tutuklama kararı çıkartılana kadar gözaltında tutuluyor. Sonra tekrar hapishaneye. Bunun yüzlerce örneği son 2 yıl içerisinde yaşanmıştır.

Grup Yorum elemanlarının bugün tutuklanan iki elemanı da çok kısa zaman önce tahliye edilmişlerdi.  Sultan Gökçek 20 kasımda yani 12 gün önce tahliye edilmişti. Bergün Varan ise bu yılın başında tahliye edilmiş daha sonra tekrar tutuklanıp bir kaç gün içinde serbest bırakılmıştı.

Grup Yorum’un yaklaşık 200 gündür sürdürdüğü açlık grevinin taleplerinden biri de İdil Kültür Merkezinin polisler tarafından basılmasına son verilmesi idi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.