Yine sel: Gelen yine halkın malına canına

Kastamonu ve Zonguldak’ta meydana gelen sağanak yağış yine sele, su baskınlarına yol açtı. Halkımız her yağış ile sanki ilk kez başımıza geliyormuş gibi sel ile su baskını ile boğuşmak zorunda kalıyor. Sel ve su baskınına karşı yalnız kalıyor.

Kastamonu’da geçen yıl yaşanan sel ile 65 insan hayatını kaybetmişti. Aradan bir sene geçti. Bu yıl yine aynı şekilde yağış oldu ve yine halkın evi sular altında kaldı. Henüz can kaybı olup olmadığı konusunda net bir bilgi yok. Ancak kesin olan şu ki; halkın evi sular altında kaldı. Yine kesin olan şu ki; geçen yıl yaşananlardan sonra halkı soymaktan başka bir şey bilmeyen AKP faşizmi hiç bir önlem almadığıdır.

Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. İnebolu ilçe merkezinden geçen Söke Çayı’nın taşma noktasına gelmesi nedeniyle, iktidarın önlem olara yapabildiği tek şey iş yerlerinin açılmaması ve giriş ile birinci katta oturanların üst katlara çıkması uyarısı yapmak oldu…

Zonguldak’ta ise bir çok ev sular altında kaldı. Halk evlerinin sular altında kalmasına tepki gösterdi.

Sosyal ağlarda paylaşın