Yine Sapıklık, Yine Tecavüz ve Yine Devlet!


Şırnak’ta bir uzman çavuş 13 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz saldırısında bulundu. Şırnak’ta 1. Jandarma Komando Tugayı’nda görevli Uzman Çavuş A. A.’nın, 13 yaşındaki bir çocuğa yönelik cinsel saldırıda bulundu. Çocuğun çığlık atması ardından komşuların yetişmesi ile kurtarılan çocuk, uzman çavuştan şikayetçi oldu. Yaşanan olay sonrasında şüphelinin yakalanma anına dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

 Valiliğin “aşırı alkollü” olduğunu açıkladığı uzman çavuş tutuklandı. Tutuklandı, ancak bu yaşanan olay da gösterdi ki devletin halka düşmanlığı artık çocuklarımıza tecavüz eden, etmeye kalkışan asker, polis, jandarmalar çıkartıyor. Özellikle Kürt halkına yönelik, imha, inkar ve asimilasyon politikaları sonucu bölgede bulunan asker polis her türlü alçak yöntemlere başvururken tecavüz gibi vakalar da görünüyor. Ve bu gibi saldırılar cezasız bırakılıyor.

Katlettikleri insanların cenazelerini küfürlerle arabanın arkasında sürüklerken video çeken, halka küfreden, Roboski’de katleden vb katliamlar ile ilgili kimse ceza almaz ülkemizde. Eminiz ki bu saldırıdan da ceza almayacaktır. Çünkü devlet “polisinin elini soğutmama” politikasını kesintisiz uyguluyor. AKP iktidarının bu ve benzeri davalara yaklaşımı cezasızlıktır. Dolayısıyla tekil bir olay değil devlet politikasıdır.

Tecavüzden değil silahla tehditten tutuklandı.

Bu olayda uzman çavuşun tutuklanmasının sebebi küçük çocuğu taciz etmesi değil, yakalanması esnasında halkı silah ile tehdit etmesi. Hergün insanların asker polis tarafından silahla tehdit edildiği kürt bölgelerinde bu sefer bunu suç kabul etmeleri ve askeri tutuklamaları belli ki tecavüzcülüğün üzerini örtmek. Neden? Çünkü asıl suç devletin. Devletin halk düşmanı, kürt düşmanı olmasının.  Yani mahkeme sadece askerini korumak için değil devleti de korumak için tecavüzü görmezden gelir. Bir kaç gün sonra da tutukladıkları askeri ilk duruşmada serbest bırakır.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.