YİNE AKP ADALETİ, YİNE ADALETSİZLİK!

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi’nde, Organize Kent Yapı Kooperatifi’nden 17 yıl önce taksitle ev alan 40 kişi, evlerinin taksitlerini ödemiş ve bitirmiş olmalarına rağmen tapularını alamadılar.

Alamamakla kalmayıp dairelerini de kaybettiler.

Daire sahiplerinden Solmaz Yılmaz, “17 yıl boşunca her ay borçlarımızı sıkıntısız ödememize ve bitirmemize rağmen tapumuzu vermedikleri gibi bizden yeniden bedel istediler…

Bu bedelleri vermediğimiz için 40 daire mülkiyeti icra ihalesi yoluyla yeniden müteahhit firmaya geçmesi nedeniyle evlerimiz banka yoluyla satışa çıkarıldı. 17 yıl ödediğimiz parayı ‘kiraya sayın’ deyip çıkmamızı
istiyorlar. Bu kışta nereye gideceğiz? Kapımıza polisle dayanıp çıkmamızı istiyorlar. Çok mağduruz.” diyor.

“Hiç bir zaman toplu para istemeyeceğiz” diyerek kandırdığı 80 aileden 70 bin TL isteyen müteahit firma bu parayı veremeyen 40 aileyi mahkemeye vererek icra kararı çıkarttı. Mahkeme ailelerin ödediği parayı iade etmeden, dairelerin müteahit firmaya iadesine karar verdi. Bu arada dairelerı çok ucuz fiyata başkalarına satan firma, 40 aileye ödediklerinizi kiraya sayın dedi.

Evine gelen tahliye talebine rağmen çıkmayacaklarını söyleyen daire sahiplerinden Solmaz Yılmaz, “17 yıl önce dişimizden, tırnağımızdan artırdığımızı ev sahibi olma hayali ile buraya yatırdık. Bankadan kredi çekenlere tapusu verildi. Ancak bizim her ay borçlarımızı sıkıntısız ödememize ve bitirmemize rağmen tapumuzu vermedikleri gibi bizden yeniden bedel istediler. Biz de bu bedelleri vermediğimiz için 40 daire mülkiyeti icra ihalesi yoluyla yeniden müteahhit firmaya geçmesi nedeniyle evlerimizi banka yolu ile satışa çıkarıldı. 17 yıl ödediğimiz parayı ‘kiraya sayın’ deyip çıkmamızı istiyorlar. Bu kışta nereye gideceğiz? Kapımıza polisle dayanıp çıkmamızı istiyorlar. Çok mağduruz. Yetkililer bize sahip çıksın” diye konuştu.

Yetkili dediğiniz AKP iktidarıdır. AKP size sahip çıkmaz! Çünkü bu adaletsizlik ancak faşist AKP iktidarında olur.

Çünkü çalıp çırpmak, bu tür ayak oyunlarıyla, halkın elinde neyi varsa icra yoluyla iç etmek ancak AKP iktidarında olur.
Bunun için yargıyı bir silah olarak kullanmak bir kural, bu adaletsizlik “adalet” olarak dayatılır.
Dairelerimize el konulmasına, bu kışın ortasında sokağa atılmamıza sessiz kalmamalı, kabul etmemeli ve örgütlenerek mücadele etmelisiniz.

Adalet için Direnişler Meclisi’nde örgütlenip mücadele ederseniz haklarınızı kazanmanız mümkün olabilir. AKP iktidarının haklarınızı vermesi için beklemek haklarınızdan vazgeçmek anlamına gelecektir…

Sosyal ağlarda paylaşın