Yine ADALET İsteği Yine Polis Yine İşkence

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak müebbet hapis cezası verilen askeri okul öğrencilerinden Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya  ve Grup Yorum için adalet isteyenler ile adalet talebinde bulunan çok sayıda kişi, Güvenpark’ta “adalet yürüyüşü” gerçekleştirmek istedi. Yürüyüşe, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İHD yöneticileri de katıldı.

Adalet talebi ile Melek Çetinkaya’nın başlatmak istediği yürüyüşe polis saldırdı. 20’yi aşkın kişiyi gözaltına alırken, Güven parkta terör estirdi. Güven parkta bulunan ilgili ilgisiz herkese saldırıda bulunarak parktan uzaklaştırdı.

Saldırı esnasında HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu da darp etti ve paltosunu yırttı.

Gözaltı aracında Melek Çetinkaya’nın polis ile yaptığı tartışmada polisin “otur! Biraz bekle” komutuna verdiği cevap ülkemizde hak ve özgürlük mücadelesinin nasıl verilmesi gerektiğini gösteriyordu.

3 BUÇUK YILDIR OTURDUM BEN.

Polisin otur demesine 3 buçuk yıl oturdum ben artık oturmam diye cevap veren Melek Çetinkaya elini pencereden uzattığında işkenceci polisin Çetinkaya’nın elini hırsla yumruklaması gözden kaçmadı.

https://twitter.com/i/broadcasts/1kvJpRylDQDKE

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.