Yeşilay Şube Başkanı uyuşturucudan tutuklandı

Açığa çıkan her uyuşturucu vakasının ardından AKP çıkıyor.
En son yaşanan bir yakalanma olayı AKP iktidarının uyuşturucuda geldiği boyutu, uyuşturucunun ne kadar ve nasıl yaygınlaştığını tekrar gözler önüne serdi.

Yeşilay’ın Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu, aracından 800 gram uyuşturucu ve hassas terazi bulunması üzerine tutuklandı.

Yeşilay.
Çok fazla konuşulmayan bir kurumu hatırlatmanın bu haberi daha iyi kavramakta faydası olacaktır.

Eski adı: Hilal-i Ahdar; Yeşil Hilal
Kuruluş tarihi 5 Mart 1920
Yeşilay, resmî ismiyle Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklar ile mücadele eden ve zararlı alışkanlıklardan toplumun korunması için çalışan bir kuruluş.

Tabi bu tanımın tamamının başına “güya” koymak gerekiyor. Çünkü ülkemizde devlete bağlı kurumların isimlerinin ne olduğu değil ne yaptığına bakmak gerekir. Kızılay da afet zamanı halkın yaralarını sarmak, imdadına yetişmek için var olan bir kurumdu “güya” ama son yaşanan Maraş-Hatay-Adıyaman depreminde halkın yaşadığı afetten nemalanmak, “malı götürmek” derdinde olduğu ortaya çıkmıştı. Halk sokakta donarak ölürken Kızılay halk ait çadırları para karşılığı satıyordu.

Ahlak polisi pezevenklik yapıyor, narkotik polis ise uyuşturucu piyasasını kontrol ediyor. Uyuşturucu trafiğinin polisliğini yapıyor. Bunu ispat edecek onlarca olay gerçekleşti.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçen hafta Kilis’e geliyor. Teşkilatıyla toplantı yapıyor. Kilis ziyareti sonrasında araç konvoyuyla Urfa’ya geçiyor. Konvoyda yer alan Yeşilay Başkanı Ahmet Zorlu’nun kullandığı araç, Urfa’dan dönerken trafik kazası yapıyor.

Araç Antep’te tamirciye bırakıldıktan sonra uyuşturucu ihbarı yapılıyor. Jandarma araçta 800 gram uyuşturucu, hassas terazi, tuşlu telefon buluyor. Zorlu Kilis’ten Antep’e çağrıldı. Savcılıkta ifadesi alınıp mahkemece tutuklanıyor…

Ülkemiz faşizm ile yönetilir. Devlet her zaman tüm gayrı meşru işlerin içinde olmuştur. Onun haberi olmadan yapılan gayrı meşru işlerin devam etmesi mümkün olmamıştır. Ancak AKP iktidarı artık gayrı meşruluğun kendisi olmuştur. Hiç bir faaliyeti halk için değildir ama halka karşıdır. Her türlü kirli işin, her türlü kaçakçılığın, soygunun, mafya ve çetenin arkasında AKP iktidarı vardır.

Zaten yakalanan Yeşilay yöneticisinin ilk savunucusunun da AKP Kilis Milletvekili Reşit Polat olması şaşırtmamıştır.

AKP’nin kurumlarının tamamı isimlerinin zıttı pratiği vardır.

Narkotik; Uyuşturucuyu yönetir
Emniyet, Halkın emniyetine düşmandır. Halkın her talebinin karşısında kudurmuşcasına saldırarak kendini gösterir. Sadece ülkenin kanını emen kapitalistlerin emniyetinden sorumludur.
Ahlak polisi; Pezevenklik yapar. Halkın çocuklarını fuhuşa sürükler, bunun için tecavüz, kaçırma dahil her şeyi yapar.
Adalet ve Kalkınma Partisi; İktidardadır ama adalet ve kalkınma sadece kendileri için vardır. Halk adalete ve kalkınmaya açtır.

Gibi…

Politikalarında da aynı şey geçerlidir. Bir konu hakkında politikalarını anlamak için politikalarına verdikleri adın tersini düşünmek yeterli olacaktır.

Konut edindirme; Halkın evine barkına el koyma
Kentsel dönüşüm; Halkın mahallelerine bir şekilde el koyup tekellere peşkeş çekme
Yargı reformu; Halka çok gördükleri hak ve hukuku her seferinde kırpmanın adı

Gibi…

Sosyal ağlarda paylaşın